Swine Flu

Jag vet inte om ni har hort om Svin influensan som har haft ett utbrott i Mexico. I tidningen idag sa star det att 103 personer har dott men endast 22 personer av dessa har blivit stamplade att ha haft just Svin influensan. Ungefar 1,600 personer i Mexico har fatt influensan, 20 personer i USA (var av en i Ohio), 13 personer i New Zeeland, 7 personer i  Spanien, 6 personer i Canada, och en person i Frankrike, Brasilien och Israel.
Just nu sa ar det bara en vantan for att se om det kommer bli ett stort utbrott eller inte. Jag ska inte ljuga.. Jag ar lite radd, det ar serios det har. Nu ska inget griskott atas har i huset och jag har idag fatt ett mail av min organisation att vara extra forsiktig med narkontakt, tvatta handerna ofta, och liknande saker.

Jag ska beratta for er att jag mar bra och min vard mamma star skriven som Voluntar, detta beyder att om det blir ett stort utbrott och ett vaccin tillverkas sa kommer jag att fa vaccin eftersom att jag bor i Beth's hushall..

Som sagt, en influensa ar inte krakningar, det ar inte den riktiga. influensan innebar muskelvark, att inte kunnat ga upp ur sangen, feber, och liknande symptomer. Jag har inget av detta, sa var lugna!

Tankte bara beratta for er hur det ligger till!

Kramar!

Tavling och konsert

Forst hade vi kor konserten. Allt gick valdigt bra! jag sjong mitt solo, gjorde allt jag kunde gora for att vi skulle fa ett bra betyg av juryn.. Vi alla gjorde allt vi kunde!
Men State ar hart, jatte hart! De hor minsta lilla falsk ton och gor allt for att hitta fel.. Tyvarr gjorde detta att vi endast fick 1,2,2. Om vi fatt 1,1,1 sa skulle vi vunnit en stor guldig tavla..
Vi gjorde ocksa not lasning. Hon som domde var hemsk.. Det gick inte alls sa daligt for oss! Vi sopraner gjorde skit bra ifran oss! det var till och med en latt sang! MEN.. Tenorerna hade tydligen stora problem, de tappade bort sig och sa sa tyvarr sa fick vi en 3:a.. Det blev en 2:a i slut betyg och ingen guldig tavla, men den battre koren i var skola fick en etta! Kul for dem.. Nej, jag ar jatte glad for dem faktiskt :)

Konserten gick jatte bra! Jag spelade 10 av mina egna latar och 4 covers. De kom ca 20 personer som satt och lyssnade pa gras mattan framfor mig. Jag spelade utomhus. Till och med min rektor, hans barn och fru kom forbi och tittade!

Idag har det varit underbart vader. Hela helgen faktiskt, det ar en svensk sommar! Otroligt! Jag har legat ute pa taket och solat, super skont! Jag och Sarah spelade tennis i morse ocksa. Sedan har jag stadat mitt rum, pluggat och nu ska jag snart pa middag inne hos grannarna. Trevligt!

Ja.. Det borjar narma sig kara vanner.. Det ar helt klart ett "bittersweet moment". Ett underbart moment da jag far se er alla igen! Fa se vackra Gotland igen men sa sorgligt att saga hejda.. Men annu ar det en och halv manad kvar att njuta av, sa inga hejda annu!

Kramar !!

Uppdatering!

Ursakta mig kara lasare! Jag har verkligen varit dalig pa att uppdatera.. Egentligen har val inget haftigt hant, jag har haft mycket laxor. Ett spanska prov, ett historia prov, imorgon har jag ett biologi prov, sedan har jag en engelska uppsats till imorgon men den tanker jag vanta med da jag har ett stort government project att gora.. Men som sagt, kunskap ger styrka!

Jag har tranat lite, har inte varit ute och gatt sa mycket da jag har haft mycket laxor som ni ser. Jag gick 2 ganger i sondags, gymmade i tisdags.. ah, det ar typ allt :/

Idag har jag gjort en rolig grej som jag ar jatte stolt over!! Min Biologi larare ar en ganska galen man, otroligt smart och valdigt intressant att diskutera med. Han har sakert gjort det mesta inom naturens alla aventyr som ni kan tanka er, en riktig typisk aventyrare. Han har ialla fall proppat sitt klassrum (eller vaxthuset som finns i ett litet rum langst bak i hans klassrum) fullt med reptiler (mest ormar & skoldpaddor), kackelackor, spindlar, salamandrar, fiskar.. Ah, allt mojligt helt enkelt! Han har en "liten" orm, den minsta av de tre ormarna ialla fall som ar en boa orm. Han hade satt ut ett labb och ormen lag i ett akvarium mitt pa bordet. Han har forut lagt ut den stora ormen som ar narmare tva meter lang pa ett av klassrummets bord och de fa tal gangerna har jag sprungit till andra sidan av klassrummet.. Men idag sa bestamde jag mig, det ar dags! Han har sagt att han ska lara mig att inte vara radd for ormar sa han plockade upp den lilla boa ormen och fragade om jag ville rora vid den.. Jag tog ett djupt andetag och rorde vi den, sedan greppade jag tag om den och det var otroligt! Det later kanske fanigt men man kunde kanna varje revben och muskel rora sig. Jag vill inte halla den sjalv, Mr. Wieland fick halla overkroppen och huvudet, men jag ar pa god vag! Jag kommer alltid att ha respekt for dessa varelser men tusan vilken kick jag fick da jag skakade i hela kroppen efterat under hela 10 minuter efter, en blandning mellan radsla och stolthet! 
Himla haftigt vad jag har lart mig mycket.. Eller, mest allmanbildning om hur man ska skydda sig mot hajar, ormar.. Hela fadderrullan.. Kan vara bra att veta ifall jag sjalv tar mig ut pa ett aventyr i senare dar!

Vi hade ett biologi labb igar. Ett labb ar da Mr.Wieland lagger ut massa djur, bilder och annat och sedan skriver vi ner information som vi kan fa genom att lasa bocker liggandes pa borden och sa. Som ni kanske har forstatt har jag blivit valdigt intresserad av djur varlden under min tid har i USA. Jag tycker att det ar intressant sa jag satte igang att forsoka hitta alla ratta svar genom att lasa mina anteckningar och i bockerna. En av tjejerna i min grupp hade med sig ett labb i fran forra aret som hela gruppen kopierade. Jag gillade inte det sa jag drog mig ur for att ga sjalv. Mr. Wieland undrade varfor jag gjorde det och jag ville inte satta de i trubbel sa jag sa bara att jag gillade att ga sjalv. Imorse under min forsta klass sager Mr Wieland: Sa 5 tjejer fuskade igar.... Det var den gruppen som du hoppade ut ur Stina.. bra.
De tjejerna kommer nu fa 0 poang utav 100 medans jag fick 90 poang. Muahah :P

I helgen ska koren tavla i state! Jag ar nervos!! Det ar svart for allt maste vara perfekt! Jag startar upp en av latarna med ett litet solo, det ska bli kul!
Vi har aven en gren med not lasning. Vi far en lat som vi aldrig sett forut och utan att sjunga ska vi memorera laten pa 4 minuter. Japp, det ar precis lika svart som det later, skit svart!!

Pa lordag kvall ska jag ha min konsert. Jag ska spela en timme pa en affar. Det ska bli trevligt, 10 latar av mina egna och 4 covers.. Det kommer nog att racka, hoppas jag! :)

Forlat for att jag varit sa seg pa att skriva!

PUSSAR OCH KRAMAR!

Camping, Pask, m.m.

I fredags missade jag ett telefon samtal fran ett nummer som jag inte haft sedan tidigare. Jag skickade ett sms och sa att vem det nu var sa ring garna upp igen. En halv timme senare sa ringer telefonen och jag svarar. I andra luren sitter en kille vid namn David Fletcher. David ar en otroligt musikalisk kille som hanger med ett av mina gang, han ar blyg, pratar inte sa mycket, men de fa ganger han pratat med mig sa har han varit trevlig. David fragade om jag hade nagra planer for balen. Mina planer var ju att ga sjalv och bara ha kul. Det blev ett konstigt samtal da jag visste att han skulle fraga mig till balen, jag bad om att fa tanka pa det hela och det gjorde val honom lite ledsen kanske...
Dagen efter hade jag pratat igenom det hela med Sarah pa min forsta lektion. Jag ringde upp efter skolan, han svarade inte. Sedan ringde telefonen och det var David. Jag bad om ursakt for det konstiga samtalet och fragade om han vill ga i min grupp (som for ovrigt innehaller over 20 personer) och det ville han garna sa nu har jag en dejt till balen. Jag ar nervos.. Det ar inte ofta jag ar nervos men nu ska jag alltsa dansa varje langsam dans med David.. Hm, borde kanske gatt sjalv fast nu ar det forsent och nu ska jag gora det sa bra som mojligt helt enkelt!

--------------

Helgen spenderades i sodra Ohio i Heathers stuga. Vi akte ut dit, vi var fyra killar och sex tjejer (detta ar USA, sa aven Heathers pappa var med oss). Det tog ca en och en halv timme att aka ut. Det osregnade i Columbus sa vi var radda att aven detta skulle vara odet for oss ungdomar. Men da vi kom ut sa klarnade det upp och solen tittade fram. Det var narmare 20 grader i solen och vi spenderade dagen vid en sjo, vi akte tramp bat. Nagra av oss (inte jag) var galna och hoppade till och med i. Vi sov i talt pa garden, det slutade med att vi alla trangdes ihop i ett stort talt. Jag hade tyvarr fatt med mig Zygs sovsack. Den var till och med lite for kort for mig, fy tusan vad kallt det var under natten!!
Vi var ute pa nattvandring, satt vid brasan, spelade charader, hade allmant jatte kul!!
Vi hade san tur med vadret, nar vi kom dit kom solen fram, senare pa kvallen da det borjade bli dags for sang dags borjade det regna, nar vi sedan gick upp pa morgonen var det sol igen!
Andra dagen spenderade vi i skogen. I sodra Ohio ar det valdig kulligt, men vilken vacker natur! Vi gick runt sjon och in i skogen, vi hittade en grotta, vi sag en orm och Shane forsokte lyfta upp den, han blev da biten. Tur att det inte var en giftig orm!!
Eftersom att det hade regnat sa fanns dar ett valdigt blott omrade fullt med grodor och yngel! Spring pipers (sorten av grodor) som lat som faglar! Jag ar sa himla glad for att mina biologi lektioner, jag borjar ju faktiskt ha lite koll pa vad naturen ar for nagot! Det ar valdigt intressant!
Vi akte sedan hem och jag maste saga att jag var otroligt lycklig over min camping med trevliga underbara manniskor och jag fick se naturen i denna stat pa nara hall!


---------------

Senare pa kvallen gick jag pa fotbolls match med Beth, Tom och Zyg. Det blev 1-1. Tusan vart Crew vann inte ikvall.. Men det var trevligt men kallt!

---------------

Pasken ar har! Jag har fatt tva korgar med godis av Beth och Tom, ett pask agg fran Sverige, och atit massa mat. Ibland ar det skont att leva livet helt enkelt :)
Vi har varit pa slakt middag, jatte trevligt som vanligt!

---------------

Ikvall ska jag traffa Sarah for att ta en promenad!

---------------

Det ar galet vad jag har fatt vara med om. Tank pa hur underbart snalla manniskor har varit emot mig, hur mycket jag har vaxt inom mig och hur kul jag har det! Jag saknar saklart Sverige men det ar val bra att jag trivs medans jag ar har? Jag har det verkligen jatte bra! Jag ar inte langt borta fran att ha avklarat mitt liv har borta, bara lite mer an 2 manader sedan sitter jag pa Gotland! Det ar kort tid, valdigt kort tid. Hur sager man hejda till ett 10 manaders liv? Nar jag akte ifran Sverige sa visste jag ju ialla fall att jag skulle komma tillbaka! Far helt enkelt samla lite pengar och komma tillbaka da och da dessutom far jag njuta av den tid jag har kvar och sedan har jag ju mitt liv i Sverige att se fram emot!! :D

Jag alskar livet.

New York

Nu kommer ett langt inlagg!

Forsta dagen sa gick jag upp klockan 4.20 for att hinna att ta en dusch for att sedan aka till flygplatsen med Tom och hinna med planet. Min dusch tog lite for lang tid men jag hann! Jag var i tid pa planet, puh. Det verkar som att plan och jag inte fungerar allt for bra ihop men idag sa funkade allt perfekt.
Jag bor ju pa vastkusten av Gotland och Barlast ligger ju narmre ostkusten an vastkusten men det ar ju i en vik sa jag har egentligen aldrig fatt njuta en vacker soluppgang. Jag satt pa planet och darifran sag jag hur fran att varlden var alldeles mork lyste upp och tacktes av ljus. Det var verkligen otroligt vackert!
Jag satt pa planet och pratade med ett jatte trevligt par och de bestamde sig for att hjalpa mig att hitta mitt plan. Det hade de inte behovt gora for nar vi klev av planet sa fanns dar en stor tv som sa vilken gate som jag skulle till, A4. Ok, jag tittar runt lite for att se vilket hall jag skulle ga emot. Det forsta jag ser ar en STOR skylt A4. Alright! Det var ju inte sa svart! Jag tackade paret och gick och satte mig for att vanta.

Nasta flyg gick bra och det var lite guppig sa det kandes som en rolig berg och dalbana, satt och skrattade for mig sjalv faktiskt!

Jag klev av planet och dar stod Amanda! Jag blev alldeles chockad men som Amanda beskrev det, det kandes sa overkligt fast anda sa verkligt pa samma gang. Vi satte oss ett fik for att prata av oss och efter att jag fatt chansen att halsa pa hennes vard familj fortsatte vi prata i tre timmar fast denna gang pa hennes sang.
Det fanns verkligen mycket att prata om, delade tankar, liknande upplevelser, Sverige, mycket helt enkelt!

Vi akte inte in till City den kvallen da biljetterna med tag kostade 18 dollar! Vi gick och traffade Mimmi, en annan Au Pair fran Sverige. Vi bakade Scones och drack The och sedan fick Amanda ett sms om att vi och en kille som heter Keith skulle ata middag med honom och hans vanner. Vi bestamde tid och plats och sedan borjade vi fixa i ordning oss. Vi fixade inte till oss massor, utan bara lite som man gor nar man ska pa middag.
Vi kom till Sushi restaurangen dit vi kom forst. Keith kom lite senare med en kompis. De andra vantade i bowling hallen for de gillade inte sushi.
Nar vi kom fram till Bowlingen sa motts vi av 5 lite annorlunda personer. Vi var uppfixade och dessa personer maste ha blivit alldeles till sig da dessa personer skulle kunna ligga langt ner pa popular listan. De var trevliga ialla fall, men oj.. Ja, en upplevelse i sig!

Nasta dag sa var det dags for att komma in till city for forsta gangen. Konstigt, jag och Amanda satt pa taget och dar sitter en liten flicka som ar alldeles till sig i att titta pa Amanda. Hon borjar prata med oss (Hennes stolta pappa oversatte for oss for det var lite for svart att forsta en tvaarig amerikan), nar de reser sig for att ga av vid sin station kommer nasta pojke som ocksa borjar prata med oss! Han ska av pa samma station och han avslutar med att ge oss bada en kram!

Jag blev alldeles paff. Fran att vara en liten flicka som sett Visby Ringmur som hog kan ni ju forsta hur hogt alla husen var!! Wow!
Det var sa sjukt coolt dock! Jag gick runt och tog mangder av bilder!
Efter att ha mott upp Angelicka som aven hon ar en van fran Gotland gick vi runt och beundrade staden. Vi tog en turist bat for att komma ut och se vyn over havet, det ar ju som alla filmer! Sa himla haftigt verkligen!
Vi sag frihetsgudinnan, jag trodde att den skulle vara enorm! Men det var den inte riktigt! Den var ju sa klart stor, men inte alls sa stor som jag har fatt for mig :) Det var fortfarande valdigt imponerande!

Sedan nar batturen var over gick vi vilse nere i tunnelbanan, vi forsokte hitta tillbaka till times square och akte fel hall och grejer, men efter en timmes letande sa kom vi fram till Times Square och gud vad tiden gar fort nar man har roligt! Klockan var runt 5 nu. Vi stannade och pratade med en kille som berattade att han hette Robert. Robert salde biljetter till en Comedy show. Jag och Amanda nappade da biljetten inte var sa dyr! Dar stod vi och samtalade glatt med Robert i en halvtimme och sedan sa vi hejda for att vi skulle kolla in alla Broadway Musicals som stod pa sales listan.
Amanda har hela dagen visat mig musiken fran Musikalen Legally Blonde och vi gick runt och sjong pa latarna hela dagen. Redan samma dag sa hade Amanda sagt till mig hur mycket hon tycker om en av skadespelarna. Vi gar pa gatan pavag mot Musikalerna och Amanda hukar sig, hoppar, pekar, och forsoker saga nagot. Jag skriker till henne: Snacka Svenska!
Hon far fram att precis framfor sig gar Christian Borle, mannen som hon samma dag berattat hur mycket hon beundrar! Jag sager till henne att prata med honom och hon tog mod till sig och gick fram for att prata med honom. Han vander sig om och slanger ivag den cigarett som han precis har tant, Amanda fragar om de kan ta en bild tillsammans. Han blir glad, pa riktigt! Sedan tar vi en bild pa dem och sa har Amanda plotsligt traffat sin forsta kandis i New York City. Galet vad man forstar att varlden ar nara, den ar sa himla liten. Jag har vandrat runt i tva dagar pa Manhattan dar alla kandisar ror sig, jag har varit dar.

Senare pa kvallen sa sag vi min forsta Broadway Musical! Vi sag Shrek the Musical. Det var verkligen bra! Vilka resurser och det var himla kul att se en sa rolig musikal! Det fanns inte sa mycket att valja mellan om man var pa Broadway for att se en billigare musikal men Shrek var jatte rolig verkligen!

Efter det sa gick jag och Amanda pa restaurang for att forsatta prata om livet och sedan sa var det dags att aka hem.

Min forsta dag var over i New York City!

Andra dagen spenderades aven i New york City, den har dagen var inte solig och varm som dagen innan hade varit den har var regnig och kall men jag och Amanda gick glatt omkring i staden. Vi traffade Robert igen, han fragade vad vi hade tankt oss for dagen. Vi hade egentligen inte sa mycket planer. Vi tankte ga till omradet dar the Twin tours hade statt och sedan ga pa ett stort natur museum.
Robert slutade att jobba efter ett tag och han gav oss hans nummer sa kunde han visa oss runt i staden. Robert ar 21 ar, jatte trevlig social manniska. Vi hamnade pa ett cafe dar vi spelade pingis, jatte trevligt!
Sedan skulle jag och Amanda ga tillbaka till Time square for att se om det fanns annu en Show, kanske att STOMP hade billigare biljetter! Men tyvarr, de hade de inte.
Jag och Amanda akte med tunnelbanan mot Natur museumet men tyvarr sa hamnade vi inte dar, fast vi hade trevligt anda! Vi gick av fel och vandrade runt i en mysigare del av New York, det var nog da som jag forstod hur stor staden faktiskt ar. Det fanns sa mycket att se verkligen!
Vi satte oss pa restaurang och pratade och hade det trevligt. Sedan motte vi upp med Robert igen och gick pa Comedy show. Det var stand up comiker som var ok, vissa av dem var jatte roliga, andra visste jag inte riktigt vad de gjorde pa scen. Det var ialla fall himla kul!
Efter denna forestallning sa traffade vi tva danskar. Jag, Amanda, Robert och de tva danskarna hamnade i ett glatt samtal och plotsligt var klockan jatte mycket! Vi sprang till taget men sista taget hade redan gatt hem. Eftersom att Tag stationen inte vill att hemlosa ska sova pa tagen sa stanger de av stationen for nagra timmar under natten.
Detta fick mig och Amanda att vara tvugna att stanna i staden over natten. Robert stannade ocksa for att se att inget farligt hande med oss (Tack) sa natten tillbringades pa ett Macdonalds.

Tredje dagen blev alldeles for sen for att vi skulle kunna komma in till staden igen. Ja, som ni ser sa blev det en valdigt innehallsrik resa! Tva dagar var nastan for kort for att kunna se allt, jag maste helt enkelt komma tillbaka hit igen senare i mitt liv. Jag ar lite arg pa mig sjalv for att jag inte har sett museumet eller platsen dar tornen stod, men tiden gick alldeles for fort nar man hade roligt!

Jag ar jatte glad over min resa som verkligen var innehallsrik och intressant! Jag ska lagga upp massa bilder da jag kommer hem till Ohio!

Kramar!


NEW YORK!

Imorgon klockan 4.30 ska jag ga upp for att vara i tid till flyget som avgar klockan 6.00. Klockan 09.42 stiger jag av i White Plains dar Amanda ska mota mig! Det kommer att bli alldeles otroligt!

Jag ar himla nervos for att flyga dock, jag har nog inte berattat for er hur min resa hit gick till................ hm, kan vi ta nagon annan gang :) hihi. Men imorgon ska det ga battre! Gud vad roligt!!

Foresten, idag har jag varit pa en Cake Walk, i min gympa sal i skolan fanns hundratals manniskor och skolans band spelade. De spelade och nar det blev tyst skulle man satta sig ner pa en stol (lite som hela havet stormar fast utan att stolarna forsvann) om man da satt pa ratt nummer sa vann man en tarta. 3 ganger sa vann person bredvid mig!! Tva av de gangerna sa bestamde jag mig for att sitta kvar pa den stol jag satt istallet for stolen bredvid, nej men hej halla, klart att stolen bredvid vann..
Fast Laura vann en tarta, 7 personer delade pa den, har alltid varit en drom hos mig att fa mulla i mig en tarta! Det ar nu gjort, forutom att nasta gang ska den atas med hander... Jaja, man kan inte alltid fa som man vill! Haha.

Ha det sa bra alla Fina lasare!

New York, Se upp for har kommer JAG!!


RSS 2.0