Drommar

Det ar konstigt, jag sitter i Amerika och tittar pa filmer da Helen Sjoholm sjunger sakert 5 ggr i veckan. Gud vad jag alskar youtube. Men ar det inte lite konstigt att jag saknar henne och alla andra goa svenska artister?
Jag traffar ju aldrig henne eller de andra sangarna anda!

Jag alskar verkligen hennes rost, den kvinnan har verkligen fatt en gava.. en stor gava..

Ja, ni ser! Min resa for med sig manga kanslor, den for med sig framtidsplaner, drommar, saknad, stolthet, och mycket mer.

Jag har nu varit har i en tredjedel av min tid.. Sa konstigt?
Nar man har koll pa tiden som jag har sa forstar man aven hur kort tid man har pa sig, det ar snart bara lite mer an 6 manader innan broderna och kussen tar studenten, det ar inte alls en lang tid, det ar ungefar 7 manader kvar da jag satter min fot pa den underbara on Gotland igen.

http://www.youtube.com/watch?v=anhyMEyxbzg - lyssna pa den rosten!

Ja, da fick ni en del av tanke-Stina.

kramar igen.

Thanksgiving

Nu har dagen gatt sa nu kan jag beratta om allt i mer detaljerad text!

I morse startade vi alltsa dagen med en lang promenad! Vi gick ca 6 km, mitt kna kranglade sa jag fick kram i vaden men jag sa inget for jag ville inte verka mesig sa jag kampade pa, sedan tog jag en genvag hem och skylde pa att jag "behovde ga pa toaletten", men sa fort jag sag att de forsvunnit runt knuten forsokte jag i panik att stracka ut min vad! ..det gor fortfarande lite ont! BY THE WAY! Min forsta kramp i hela mitt liv!

Sedan sa har hela huset luktat mat hela dagen! Mysigt, det fanns pumpapaj i mangder, en naken kalkon som skulle tillagas, potatismos, sot potatis, oliver, attiksgurka i mangder, ah. Massa saker. Allt var inte underbart gott men det gick ner ganska bra anda! Sedan blev det cupcakes till efterratt, de ar for nedrans goda. Kvinnan som tillagat dem hade gjort dem i kalkonform, lite gulligt!

Vi firade med hela familjen Stafa med respektive och lite grannar och arbetsvanner till Beth. Jag tycker jatte mycket om Walter, det ar Toms pappa. Otroligt skon man! Snabb i munnen, det gillar jag. Da finns det nagon som man kan kontra med :) Kul! Han ar inte Beths favorit, men latt min. Beth ar ju inte sa snabb i munnen hon pratar ju latt om helt konstiga saker och jag alskar att Walter ar sa sjukt arlig och berattar nar hon ar pa helt fel spar, nagot som jag inte riktigt kan gora, sa det overlater jag till honom helt enkelt!

Jag spelade foosball turnering med Toms bror Phil, han vann tyvarr med ett mal! om ni inte vet vad det ar (pagrund av min felstavning) sa ar det ett bord med spelare som man snurrar. Ni vet vad det ar!

Det var en trevlig middag med 21 trevliga personer! Kandes som en svenskmiddag fast utan snapsvisor!

Imorgon reser vi till Pennsylvania till en farm. De ar nagra slaktingar till Beth som bor dar, kan bli roligt. Ar inte over exalterad over resan ditt dock, gillar inte att sitta i bil for flera timmar. Kul for dig Stina att du ska sitta i en bil i tre dagar i strack nar du ska ner till Arizona! Woho.

Kramar pa er finingar!

Thanksgiving

Morgonen startade med en 6 km lang promenad sa att jag snart kan fylla upp magen med MASSA mat!

Mer har inte han idag, mer information kommer!

Kanon Kvall!

Nu ar lovet har! Fem dagars ledighet, skont fast anda trakigt! Jag gillar skolan sa himla mycket! Men man ska aldrig tacka nej till lite ledighet, ladda upp liksom!

Jag har varit med Ian ikvall. Han tog med mig till hans kyrka. Vi traffade typ 200 andra ungdomar och under kvallen har vi nu bestamt att vi ska pa stan i morgon, starta ett band med fyra gitarr, 3-4 sangare. Vi ska gora hardrock sanger (kand hardrock) och gora om det till soft skon musik med mycket stammor! Sjukt coolt! Kanske vi slanger in lite mandolin ocksa! Det hade varit ett projekt som jag verkligen skulle vilja arbeta pa! Faktiskt ett roligt projekt att gora for treans projekt arbete.. Maste tanka lite pa det!
Hoppas det kommer att ga igenom!

Jag tror inte att jag ar kristen langre men jag tyckte anda om att hanga dar i kyrkan sa det skadar ju inte att bara hanga och ha det trevligt :)

Har aven varit arg idag.. Ok, jag har biologi med 4 killar som ar typ de jobbigaste i skolan och sjalvklart ska de killarna va i samma klass och i min. De ropar: Sweden sucks! Swedish fish Stina, Stinky! HELA tiden! De forsoker hitta saker sa att de kan vara elaka. De ar inte bara till mig, de gor det med manniskor som har nagon slags "status" som ett slags satt att visa att de gillar personen, men efter fyra veckor i strack varje dag fick jag krupp idag. De tog en krafta och borjade skaka av vattnet pa mig och jag vande mig om och var totalt serios och sa: Ok, snalla kan ni lagga av? Ni beter er som 13 aringar i Sverige.
De garvar och forsatter...
Jag blir sa sur for jag kan inte kontra med snabba komentarer eftersom att jag inte ar sa snabb i spraket och det ar annu svarare nar man bli sur!
Mr. Wieland forstod att jag blev sur, sa han ville prata med mig efterat och jag beratta vad de sagt och han blev sa sjukt sur. Han skreck:
IDIOTS! They are IDIOTS!
Han ville att jag skulle veta att alla ar inte sa i amerika (thank God) och det forstar ju jag ocksa saklart!
Sa nu ska en av killarna fa byta klass! ..braka inte med mig helt enkelt! xD
Mr. Wieland sa dock att mitt namn inte skulle namnas, det var han som gjort allt och jag var inte delaktig i det hela.

Det jobbigaste ar att en av killarna sitter och tittar pa mig hela tiden.. Ja, det ar ju ett vackert satt att visa karlek pa genom att saga dumma namn till mig. Bra taktik. Han ar ju struken fran min lista nu ialla fall.

Jaja, de kan sakert vara trevliga ocksa fast inte tillsammans! For de blir verkligen jobbiga!


Jag kanner mig lycklig ikvall!
 Folk ringer och fragor om jag vil gora saker och det gor mig sa glad att folk ringer mig ocksa, inte bara tvartom. Jag har jobbat mig in liksom!


Kramar!

100 dagar

Nu har jag tillbringat en tid pa hundra dagar i USA..
Sjukt, tiden gar sa fort fast anda langsamt :)

Zygs fodelsedag!

Idag ar det Zygfrid Stafas 10 ars dag! GRATTIS!
Det blev en Simpsons kortspel och en liten tuggummi maskin fran mig! Han verkade bli glad!

Vi gick till en Italiensk restaurang och nar vi kliver in sa ser jag en riktigt snygg kille med wrangler jeans, quicksilver troja, nike skor, ja han sag valdigt svensk ut helt enkelt. Pappan sag ocksa valdigt svensk ut med sin skjorta och cardigan. Sedan hor jag dotter saga: Sa, pappa, vart ska vi sitta?
Sedan forsvinner de ut ur rummet! Jag blev alldeles paff! De pratade svenska! De ar svenskar i samma byggnad som mig!!!

Restaurangen var sa klart enorm sa jag fick leta ett tag, hittade de sittandes i baren. Jag fragade pa engelska ifall de var fran Sverige och ja! Det var de! Jag pratade pa och det var sa konstigt att sta dar och prata med den har familjen pa svenska! Mamman var valdigt trevlig och hon berattade aven att hon hade varit utbytesstudent i Skottland da hon var 16, hon hade akt med samma organisation som mig!

Jag gick tillbaks till min plats och det kandes plotsligt valdigt haftigt att jag statt och pratat med fem svenskar i staden Columbus i Ohio.
Jag kom pa att jag glomt fraga var de kom ifran sa nar det var dags att ga hem fragade jag om var de kom fran och de var fran Eskilstuna. Jag berattade att jag kommer fran paradis on Gotland och de trodde forstass att jag var en stockholmare, men icke, jag ar en redig gute! ...med lite forvrangd dialekt dock...
Vi sjong sedan ja ma hon leva for en av deras dottrar. Kul! underbart att veta att spraket fungerar, aven fast det ar svart att plotsligt stalla om!


Nyheter

Nu ar det helg, sedan ar det tva skoldagar och sedan thanksgiving lov. Ja, det ar det forsta lovet sedan skolan startade i Augusti, ni svenskar har ju redan haft ett hostlov men sjalv har man slitit som en djur! Haha, nej, jag vill nastan hellre ha skola an lov! Pa nagot satt sa hander det sa mycket saker i skolan och man har alltid nagot att gora.

Jag hade overnattning hos Laura igar och vi sag pa Titanic och jag grat i floder, den var sa himla vackert! Jag kom att tanka pa hur mycket jag saknar mina mor och far foraldrar, jag vet inte ens riktigt varfor jag just kande saknade efter mormor, morfar, farmor och farfar. Men det ar konstigt, det kan hande nagot litet som paminner mig om Sverige, kanske en person, en doft. Ja, vad som helst. Det var ju perfekt i den filmen, en riktig snyftare sa det gjorde ju inget att jag satt och grat lite :)
Det gjorde ju alla andra ocksa liksom!

Min spanska larare har fixat ett gigg till mig imorgon! Jag har varit pa en workshop idag for hur man skriver lat texter och musik, nu var ju jag 18 och resten var val runt 10 kanske.... Men det var kul i alla fall! Jag ska alltsa sjunga tva- tre latar imorgon pa en konsert. Dar ska finnas vuxna ocksa, en kvinna som spelar i New York. Mannen som hade allt berattade for mig att hon ar lite smatt sma kand sadar, Kul att hon far hora mig sjunga! Hoppas hon uppskattar det jag skrivit och alla andra ocksa for den delen!
Min spanska larare Mrs. Mendoza hjalper mig verkligen! Jag gillar henne helt galet mycket!

Foresten, pa tal om latar! Jag har skrivit en ny lat! Den heter: A dreamer, Dream eller Do what you want.
Jag vet inte riktigt annu :S Skon lat, lite rockigare liksom :) lite ialla fall!

Haha, jag maste beratta for er hur min forsta period i skolan gar till. Jag har 7 perioder i skolan och forsta perioden ar jag lab assistent for min Biologi larare Mr. Wieland. Det ar bara jag och Sarah som ar lab assister den perioden och vi sitter och pratar om allt mojligt. I fredags (Igar) satt jag och spelade gitarr, vi drack varm choklad med chili. Mr. Wieland ar en jatte bra larare och det ar verkligen kul att sitta och prata med honom ocksa. Han ar en amerikan, en "miljovan"(om man raknar bort de fem jeepar som han ager, men han sorterar ju papper!), orm alskare, mycket allvettande man, han tycker republikaner ar knappa och han ar inte religos. Kul men konstig manniska. Igar fick vi aven mata en av ormarna med en dod mus, det sjukaste var att ormen missade musen och jag var helt saker pa att han skulle bita sarah i handen men som tur var missade han den ocksa! Det ar helt enkelt min favorit lektion :)

Jag har klippt mig.. Ursch.. Det ser hemskt ut. Allt mitt langa har ar forsvunnet. Nu ar det nastan precis vid axlarna, lite langre. Jag sa att jag ville att hon skulle klippa upp det men det hande ju inte direkt. Hon klippte sa sjukt fort, jag tror inte ens att hon var saker pa hur mycket hon verkligen klippte. Nej ursch... Det blir mycket uppsatt framover!

Musikal repetitionerna kommer att starta i januari och da kommer jag aven borja aka snowboard! Sa himla kul, det ser jag galet mycket fram emot faktiskt!

Jag har nu varit har  3 manader och fyra dagar, om ungefar 6 dagar sa har jag varit har i en tredjedel av tiden!
Nu borjar julen narma sig, jag forbereder mig pa att jag kommer fa en stark hemlangtan. Det hor val till antar jag! Men vet ni va, det konstiga ar att nar julen har varit, nyar har varit sa ar det bara lite mer an halva tiden kvar! Da kan jag nastan borja rakna ner? Himla konstigt!

Ni ar fina mina sma sotnosar! Det blev ett langt inlagg!
Kramar!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

HON AR MIN!
JAG HAR SKOLANS NAST STORSTA KVINNLIGA HUVUDROLL!! MRS POTTS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Jag tror jag borjar grata, det har ar underbart, det ar mer an underbart! Jag ar alldeles skakig!

http://www.teacherweb.com/OH/Grandview/AndrewGrega/NewsFlash2.stm

Jag visste att rollen skulle komma ut klockan 7.00 exakt pa hemsidan och jag laste igenom alla roller och hittar mitt namn vid Mrs. Potts! Jag borjade skricka massa svenska ord! Det har ar otroligt! CHAMPANGE med familjen helt enkelt! Herre Gud! Svenska utbytesstudenten kommer in och far en av huvudrollerna! Det har ar underbart! UNDERBART!


Over, nu.. VANTAN!

Jag sitter nu och vantar pa att castlistan ska laggas upp pa hemsidan, jag hoppas av hela mitt hjarta just nu att jag ska fa en roll! Jag vet att jag kommer bli besviken om jag inte far nagon men jag kommer reparera mig snabbt men nu innan kan man ju bara hoppas!

Alice i underlandet ar over, det har varit jatte kul. Visst, jag har inte gjort allt for mycket, jag har ju som sagt mest statt still pa scenen men jag har samtidigt lart kanna sa mycket folk att det har varit underbart!
Har kommer en bild med mig som svamp, Alice, ett kort (nummer tva) och sedan ett knackt kort.



Det ar kul med amerikanska teaterar och musikaler, jag har inte byggt ett endaste dugg pa hela alltet, jag har inte sytt en endaste styngn pa en kostym. Jag har bara slappat och fatt allt serverat. Det ar foraldrarna som har arbetat jarnet! Mer av det mammsen och pappsen i gotlands musikalkompani helt enkelt :) Fast det forstas, jag ska inte ljuga. Jag tycker att det har varit galet kul varenda bygg vecka infor musikalen pa Gotland. Jag ar ju en av de sociala manniskorna som kanske inte gor sa mycket utan jag hjalper andra manniskor att vara glada genom att prata med dem!
Dessutom sa mar man valdigt bra nar man gjort allt sjalv, man ar 1000 ganger stoltare liksom :)

Saknar er!
PUSSAR OCH KRAMAR!

EN TIMME OCH 14 MINUTER KVAR TILLS CASTLISTAN LIGGER UTE PA HEMSIDAN! JAG AR SA NERVOS!!!!!

WHAT?!

Okej, efter forestallningen ikvall blev det en sen pizza med Caleb (som ar riktigt bra pa att sjunga by the way), Jon och Shean. Vi akte ivag en ganska bra bit utanfor stan och det har var den forsta gangen jag hangde med de har killarna, riktigt skona!

Nar vi sitter och ater pa pizzerian (vi e dom enda gasterna som sitter) sa hor vi ett brak! Sedan sager en kille: Oh my god, I just think that I shit in my pants.
Vi dog av skratt, det sjukaste ar att killen gor det tva ganger till!
Han var ialla fall trevlig som gick till ett annat rum men jag lovar det hordes precis lika val som om han stod bredvid oss. 

Herre Gud!

De sa att jag nu ar en medlem i deras gang, man tackar och tar emot :) KUL!

Alice in the Wonderland

Igar kvall hade vi premiar med Alice i Underlandet. Jag vet inte riktigt, men det ar lite pinsamnt. Haha. Jag ar ledsen men min kostym ser ut som en stor kondom med en svamp hatt till. Men det ar ju bra, jag gor reklam for skyddat sex samtidigt som jag spelar en svamp, tur att man gor nagon nytta dar uppe pa scenen!

Premiaren var.. speciell, mycket fel, manga tabbar. Jag gjorde ifor sig inga fel eftersom att det ar ganska svart att gora fel nar man star stil.

Nej men skamt och sidor, samtidigt som jag inte gor sa mycket sa har jag sa sjukt kul! Den dar teatern har verkligen hjalpt mig, jag har lart kanna sa himla mycket manniskor och nu kanner jag mig mycket starkare och jag uppskattar verkligen att vara har. Samtidigt som jag langtar enormt mycket hem sa kanner jag mig ibland lite radd for att aka hem for jag tycker om det har sa mycket, jag har helt enkelt bestamt mig for att forsoka att bara njuta!

Hade biolog prov idag, gick bra! Mr Wieland sa att jag borjar att bli en av de smartaste i klassen, nu ar ifor sig den klassen galet kass, men anda! :)
Mrs. Mendoza ar bara helt underbar, jag gillar den lararen starkt, jag brukar sitta kvar i skolan och sitta och prata med henne i hennes klassrum. Hon har nu bestamt sig for att hon ska ta en trip till Sverige.

Jag ska foresten spela musik hos henne ikvall kom jag PRECIS pa!

Coffee house - youtube

Jag visste inte om det men tydligen har Courtneys mamma spelat in mig da jag sjong pa Coffee house showen, kul!
Har kommer videon:

http://www.youtube.com/watch?v=Riq7YnhUtsw


Klicka bara pa lanken sa kommer ni dit :)

Chicago

Det var en 6 timmars bil resa, en lang resa! Vi akte igenom Ohio, sedan vidare genom Indiana vidare till Illinois. Om jag ska vara arlig hade bilresan kunnat vara battre, som nagra vet har jag en ganska tyst familj sa min bil resa spenderades med hela Kristina fran Duvemala musikalen i oronen. Det ar ju en underbar musikal sa det ar ju inget att klaga pa..
Ibland kan jag kanna att jag ar mycket olik min familj fast jag ar ju pa samma gang en skandinavisk tjej sa det finns val inte sa mycket som sager att vi skulle vara lika.. Jaja, tillbaka till det roliga!

Pa vagen till Chicago at vi pa en riktig amerikansk restaurang, eller den har var val inte riktigt amerikansk amerikansk, den har var bara snuskig. Haha! Jag gick till toaletten och badrummet lag liksom bakom dar de lagade mat, sa nar jag stod och vantade pa att toaletten skulle bli ledig ser jag en man komma gaende med en vagn med disk, han sag typ ut som en spindel och sedan kom det en man som var lang och hade overbett, laskiga glasogon och sag bara anmalt laskig ut. Da fick jag for mig att det har var nagon sorts skrackfilm, att pajerna som vi senare skulle ata var gjorda av malda manniskor. Aah, helt ointressant information men det var min vilda fantasi som tog plats for en stund, vi fick inte manniskopaj utan det blev makaroner and cheese och sedan tankte ju jag att jag ville ha lite goda gronsaker till sa varfor inte ta blomkal och da tankte ju sa klart restaurangen att hon ska inte fa vara nyttig sa vi dranker aven blomkalen i ost. By the way, jag at inte blomkalen..
Som sagt ingen manniskopaj utan en otroligt god svartvinbars paj istallet :)



Vi kom fram till hotellet, dar bytte vi om till klader infor den stora kvallen:

Wicked

Vi tag tag till down town for att sedan komma fram till Ford Center for the Performing Arts, Orientral Theatre in Chicago. Hallen till teater var stor och vacker, guld vaggar med vackra motiv, bara att kliva in i hallen gjorde mig tarogd.
Sedan tillbringade vi en stund for att hitta vara platser som inte va de basta eftersom att vi typ satt langst bak och vi satt typ och tittade pa det hela uppifran men det gjorde inte sa mycket. Ni skulle sett musikalen! Det var otroligt!

Alla farger, rekvesita! Det var otroligt!! Sma detaljer som var sa snygga! Det borjade med overtyren och att ett stort drackhuvud som ramade in scenen borjade rora sig, redan da borjade ogonen taras, sedan nar musiken som jag lyssnat till sa manga ganger nadde mitt ora falldes en tar ner for min kind!
Det var otroligt, och sa rolig! Wicked ar en helt sjukt kul musikal! Plotsligt forstod jag liksom allt, jag fick alla dialoger emellan latarna, jag fick se vad som hande, nu vet jag hur allt slutar och plotsligt kan jag uppskatta musikalen annu mer!

De resurser som stora teatrar har ar otroliga, rekvisita kom glidandes in pa scenen utan att en enda manniska puttade  in det, kvastar kom flygandes in pa scenen, till och med Elphaba lyfte fran marken!

Det enda som jag kunde tycka var lite synd var att jag har lyssnat pa musiken sa mycket att jag kan varenda lilla melodi slinga och det kan bade vara positivt och negativt men det var som att alla som var med i musikalen forsokte gora latarna till deras egna (som aven det kan vara positivt och negativt) men det gjorde att ibland lat det som en helt annan lat.. Inte alltid snyggare an vad skivan visar helt enkelt.

Men i det stora hela, en sjukt grym upplevelse som jag ser tillbaka pa med lycka!


Amerikansk fotboll

Dagen efter var det dags for att se amerikansk fotboll, vi kladde pa oss klader i mangder for det har nu blivit extremt kallt har i Amerika. 4 plus grader ute och Chicago ar aven kand for sitt blasiga vader och det ar ett sant rykte. Vi satte oss och sag pa matchen och jag forstar ju som sagt inte sa mycket av amerikansk fotboll men i dag kandes matchen extra lang, jag trodde att mina tar skulle forfrysa, den snoade, blaste och det var SAA kallt! Jag tror att jag sprang till toaletten minst 8 ganger under matchen for att toaletterna var uppvarmda. Dar stod jag och tryckte emot ett element.
Men vi vann ju ialla fall! Nedrans tur!!
Fotbolls matcher ar verkligen party for manga amerikaner. Det var borta plan och publiken bestod anda utav 4/6 ohio supporters!



Charlie Trotter's

Vi gick aven pa stan for ett stund och jag kopte en klanning och en sjal fran en Levis affar.
Sedan var det dags for en otrolig upplevelse. Familjen och jag gick till Charlie Trotter's for att avnjuta ost och desserter.
Det borjade med en drink i baren och jag berattade aven stolt for bartendern att en av kockarna ar min kusin. Da fick vi plotsligt mojligheten att fa en rundtur i koket och halsa pa Alexander.
Vi kom in i koket och nar jag fick se honom, jag blev alldeles tarogd! Jag blev sa stolt! Jag gav honom en stor kram och presenterade honom for min familj och det var sa himla konstigt att plotsligt sta i Amerika med sin svenska kusin och sin amerikanska host familj.
Alexander visade oss runt i koket, 10-12 kockar trangdes i koket och alla arbetade under en otrolig koncentration, sa mycket rorelse i koket men anda sa organiserat. Otroligt att se!

Sedan at vi en otroligt god meny, forst en liten bit ost som sedan foljdes av 5 sma desserter som pa nagotvis gav mig en smak av kulturer i mangder, det var sa smart komponerat och otroligt gott!
Haftig upplevelse att bli uppassad sa! De hjalpte mig med stolen, fyllde pa mitt glas sa fort det var slut och det fanns alltid nagon att fraga om du behovde hjalp med nagot. Ja, inte bara en, det fanns flera stycken att fraga och alla var villiga att hjalpa dig med din fraga.



Sista dagen i Chicago tillbringades med Alexander, det var sa roligt att lyssna pa allt han varit med om. Vi tillbringade timmarna uppe i det nast hogsta tornet i Chicago. Helt otrolig kansla, bade konstig men anda sa haftig kansla att sitta och titta ut over staden i sallskap med sin kusin, sin svenska kusin.
Bara en lite fotnot, utsikten fran damtoaletten var otrolig! Det var ett stort fonster och vilken utsikt!
Tog tyvarr bara foto med mobilen.




6 timmars bilresa x2 gor att man far tanka lite och jag maste bara saga att jag tycker sa mycket om manniskor dar hemma i Sverige, ni gor mig sa glad! Dessutom sa ser allt ut som Gotland och Sverige nar det ar morkt. Kandes ibland som att jag korde hem till Sverige..

Chicago soon!!

Okej, imorgon vid den har tiden har jag sett Wicked och sitter da i den storsta stad jag nagonsin varit i :)

EXCITED!


Audition

Jag gick in till korrummet dar fyra personer satt pa rad. Forst var det Hillary som ar min regissor for Alice i Underlandet, sedan min korledare Mr. Grega, tva dans koeografer och sedan pianisten som satt lite langre bort fran dem. Jag fragade om jag fick anvanda mig utav en stol eftersom att jag tranat in som ett slags nummer, jag spelade upp laten med kanslor istallet for bara sjunga som man sjalvklart ska gora men en viss Stina har vaxt och hoppades pa att aven hennes sinne for auditions har vaxt.
Jag satte mig ner pa min stol och borjade sjunga:

Anyone can whistle, thats what the say, easy
Anyone can whistle, any old day, easy
Its all so simple, relax, let go, let fly!
(Har reser jag mig upp for att forsatta laten staende)
So tell me someone, Why can't I?

I can dance a tango, I can read greek, easy
I can slay a dragon any old week, easy
What's hard is simple, what's narutall comes hard

Maybe you could show me
How to let go, lower my guard, learn to be free
Maybe if you whistle, whistle for me

Hela sista biten sjong jag medans jag tittade Mr. Grega rakt i ogonen. Jag missade lite text, improviserade ihop det lite men det verkade funka ratt bra ialla fall, Hillary grat och de sa att det inte hant forut. Aah, nu kanner jag mig mycket mer lattat, nu far vi se om det blir nagon roll. Vi far reda pa roll listan den 17 November, HOPPAS HOPPAS HOPPAS! 

Aj, det har var ju for nedrans kul :)

---------------------------

Alla gar nu runt i skolan och sager tyst for sig sjalva faktiskt pa svenska, om ni sager det hogt for er sjalva och lyssnar pa vad det egentligen later som att man sager sa kan ni kanske forsta hur glada de amerikanska ungdomarna blev da det fick en anledning till att fa prata lite svenska och saga fula ord pa samma gang :) Hihi, ibland maste man fa lara dem lite dumma saker helt enkelt!

Hoppas alla mar bra dar hemma!
Kramar!
Stina

Det ar dags..

For president val och audition for skonheten och odjuret!!


Jag ska sjunga Anyone can whistle en sang fran en Steven Sondeim musikal. Jag ar sa nervos! Jag ska ga dit nu, NU !! AAAH :P Det kommer ga bra! Jag har lite problem med texten bara.. hoppas det kommer funka ialla fall!


 



Heja Obama, by the way.

Halloween

OJ OJ OJ, har sa mycket att skriva om nu ju.. Jag far nog korta ner det hela lite:)

Okej, halloween i USA ar en otroligt stor grej! Riktigt roligt! Det startade redan forra helgen da jag och familjen Shannon och Sven-Ole akte ivag till ett stalle dar man kan kopa pumpor, och klappa kameler, aka holass, mata getter, ah ett trevligt stalle!

Sedan var det i forrgar kvall da vi satte pa oss vara klader och gick runt pa godis jakt och vi behovde inte leta lange, man gick till varje hus och sa: Trick or Treat och man fick mangder av godis! Jag tror aldrig jag agt sa mycket godis i hela mitt liv!

Sedan akte jag vidare pa en sleepover med nagra tjej kompisar. Jag bestamde mig att jag kunde somna i lejonkungen for jag kunde alla repliker utantill pa svenska :P Det var ialla fall otroligt trevligt och mysigt! pa morgonen fick vi en ordentlig amerikansk frukost bestaende av bacon, aggrora, bulle, pannkaka med sirap och vitloks brod..

Jag har aven sett musikalen In to the woods, det var en helt ok musikal. Jag tror att det hade varit lattare om engelskan va mitt forsta sprak for shit va svart det var att hanga med i allt! Jag forstod dock hela poangen! Det var val det viktigaste :)

Igar kvall sjong jag, det gick himla bra! Alla ungdomar reste sig upp efter och det var manga som kom fram till mig och sa att jag var duktig, det kandes riktigt roligt :)

Sedan var det halloween fest pa kvallen! Sa pa med kladerna igen och ha super kul tills 12 da det var dags att ga hem!

Aah, en otroligt handelserik helg, nu ska jag snart ivag pa ett YFU mote, som jag helt glomt bort.. Maste laga en svensk ratt, det var darfor jag behovde det magiska receptet 'farmors kottbullar'. Men familjen ar i kyrkan just nu.. Jag som behovde hjalp med oversattningen av varorna.. Och bar hjalp.. Crap..

Har sa mycket laxor att jag dor?! Nar ska jag har tid att gora dem? Ni ser sjalva? Det finns ingen tid!

Kramar!

 

RSS 2.0