Gott Nytt Ar!!

Jag hoppas att ni far en underbar kvall!
nu ar det inte allt for lang tid kvar till vi ses igen, det ar ju snart samma ar som vi ses :D

Grand Canyon

Igar sa sag vi Grand Canyon och det var alldeles otroligt! Vi kom dit i forrgar for att sova over, sa jag fick se sjalva "halet" i kvallsljus och sedan gick vi till sangs for att kunna komma upp tidigt for att aven se det i morgon ljus. Vi gick upp runt 7.00 och sedan var det dags for en lang promenad vid bergskanten. Jag tror att jag har tagit runt 100 bilder eller nagot sa va inte radda for att inte fa se det hela!
Jag var alldeles saker pa att det skulle vara vackert men det stora halet som var fullt med smaberg va underbart. Jag blev alldeles lycklig over vad naturen kan skapa! Dessutom sa forandras det fortfarande.
Sedan att se detta vackra natur fenomen med solen som fargar det rott plus att det mesta var tackt med sno, nej det var otroligt! Vi hade san himla tur med vadret ocksa! Det var total vitt av snon, 12 minus grader och sol som skapade det vackraste ljus och som aven gjorde att det inte var allt for kallt!
Om ni nagonsin far chansen att se det, tveka inte att gora det!

Igar natt sa bodde vi i staden Phoenix. en stor stad som kandes valdigt spansk eftersom att det fran att ha varit kallt och snoig plotsligt hade vaxtligheter som kaktusar och palmer! Det var runt 15 grader och stralande sol nar vi kom fram runt 16.00.
Vi spelade basket och Zyg ramlade omkull hela tiden sa jag tog bollen ifran honom och killen var dum ihuvet igar och skallade mig en gang och slog till mig med handflatan och sager att jag puttade om? WHAT? dumma 10 aring.. Han har aldrig slagit mig forut men igar vet jag inte vad det vad med honom faktiskt.. Jaja, det ar val sant syskon ska gora, men han ar jatte bortskamd ibland och det orkar jag inte med.. men, han kan aven vara en underbar "lillebror", det ar han oftast. 

Vi at en god middag och drack vin fran 1990. Vi bodde i Beths mosters hus, det var en vackert hus med pool och hogt i tak! Riktigt fint faktiskt! 
Sedan idag sa har vi rest vidare till staden Tucson dar Beths mamma och pappa bor, aven de har pool och huset ar jatte fint :) 
Pa vagen hit sa stannade vi upp vid en liten stalle men jag ville helst sitta kvar i bilen och lyssna pa lite mysig musik men vi gick ur och jag forstod snabbt att det har var ett stalle med bade strutsar, asnor, renar och papegojor. Tom betalade 5 dollar sa jag fick ga in och traffa dem. Jag fick med mig en burk med mat till dem sa nu har jag matat strutsar, renar, asnor och papegojor! 
Det var val vart att hoppa ur bilen for!

Nu har jag varit borta ett bra tag fran Ohio och jag saknar det faktiskt. Jag vill tillbaka och va med vanner, repa musikal, ga i skolan och sant, men forst ska jag njuta av det 20 gradiga vadret dar ute :D 

Pussar och Kramar pa er alla!


 

Julen och lite till

Jag ska nu forsatta beratta om min resa. Jag har inte tillgang till internet sa ofta sa jag far passa pa att skriva da vi sitter pa hotell med gratis internet!

Vi akte igenom Nebraska (en till stat) for att seda komma till Colorado. Innan dess akte vi aven till USAs mitt punkt och jag klattrade upp pa sjalvaste monomentet for att verkligen ha varit i USAs mittpunkt! Jag har bilder pa detta men de laggs upp da jag tagit mig hem till Ohio.
Ialla fall sa kom vi fram till staden Denver i Colorado. Heidi som ar Beths syster motte oss med en stor kram. Heidi ar 8 ar yngre an Beth och hon ar valdigt olik Beth pa manga satt! Jag gillade verkligen heidi, riktigt trevlig och snabb i munnen.
Hennes man George var Sheriff sa han var tyvarr tvungen att jobba pa bade julafton och juldagen.
De hade precis blivit nya agare for en boxer, hennes namn var Gracie och hon var alldeles underbar. Gracie var ca 8 ar och de hamtade henne fran ett Dog Rescue Center. de hade aven tva hundar till och en katt. Ja, ni forstar kanske att jag var i himlen. Jag har ju inte min egna fina vovve sa nu satt jag med tre gosiga hundar som alla ville sitta i knat pa mig. 
Jag sov i Sydneys rum (sydney ar George och Heidis dotter, de har aven en son vid namn Lukas) pa en sorts militar sang som vad 70 cm bred, jag kunde inte rora mig, det var liksom bara ett tyg som man sov pa och jag trodde att min rygg skulle ga av.
Gracie var underbar men hon hade mycket gaser. Forsta natten forsokte Gracie att sova i min sang, det var svart eftersom att jag redan fran borjan inte kunde rora mig och att ha en stor boxer pa benen gjorde det ju inte lattare.
Gracie forstod att det inte fungerade (klok hund) och bestamde sig for att lagga sig precis bredvid min sang och pa nagot vis fick hon in sin rumpa under min sang (precis dar mitt huvud var placerat) och hennes gaser tog inte slut, det luktade helt galet ackligt! Jag forsokte gomma mitt huvud i sovsacken men det gick liksom igenom. Efter ett tag gick hon ut ur rummet, tack.

Denver var vackert, Staden hade liksom en vacker vagg utav en bergkjedja. Det var otroligt vackert!

Vi sag pa en jazz konsert och basisten var otrolig, gjorde mig bara annu mer sugen pa att lara mig spela bas!

Julafton: 
Det har var den forsta julafton nagonsin som jag akt rullskridskor. Jag har sett en film for nagot ar sedan som handlade om nagra ungdomar som dansar med rullskridskor pa, precis det som var mening i den hallen som vi nu befann oss i, Lycka till Stina att dansa med inlines, nej det fick bli att aka runt runt runt i cirklar istallet. Hallen for rullskridskor var stor med discolampor och hogmusik. En rolig grej att gora pa julafton. Jag at aven kina mat denna julafton. 
Pa kvallen lagade jag farmors beromda kottbullar! Tyvarr sa ar jag ju inte en expert som alskade farmor men de blev helt okej om man raknar bort den ljusrosa fargen langst in......
Jag drack julmust och at juleskum sa det kandes faktiskt som att det var jul pa riktigt.

Juldagen: 
Ja, bade julafton och juldagen var nervosa dagar for mig. Jag trodde att jag skulle ha sadan fruktansvard hemlangtan men det var faktiskt battre an vad jag trodde att det skulle bli. Men da jag pratade med alla fina manniskor dar hemma per telefon som vid den tidpunkten precis skulle skrapa lotter kandes det lite tungt. Juldagen har liksom en sa stark betydelse och nu var det mest upp klockan 7 pa morgonen, oppna paketen pa en halv timme och sedan var det liksom over.. Det var mest en dag att ta det lugnt och "leka" med de saker man fatt. Men som en 18 aring sa fick man ju inte sa mycket att leka med.. 
Som ni vet sa berattade jag om att Beth och Tom forsokte att fa mig att anvanda andra klader an svart. Jag onskade mig skidunderstall, ja men visst fick jag det! Skidunderstall med fargerna gris rosa och motiv som skulle forestalla blommor men sag mest ut som matflackar i olika farger.. 
Jaja, glad att jag kan gomma dessa understall med skidjacka och overallbyxor. 

Pa tal om skidklader! Idag sa var det dags att forsatta  var resa mot Arizona. Vi gick in till en outlet och jag hittade en snowboard affar. Dar inne hittade jag coola byxor och en cool jacka! De var svarta med bla, lila, och vitt motiv pa! coolt :) Nu kommer jag se fett professionell ut, till en borjan... Den synen kommer snabbt forandras da jag kommer rulla ner for backen eftersom att jag inte har en aning om hur man star pa en snowboard brada :P 

Vi akte bil i ett flertal timmar och sedan stannade vi upp i staden Santa Fe! Det var en liten och otroligt vacker stad. Husen var liksom en blandning mellan grekiska hus och Bakfickans stil. Det var jatte olikt fran Visby men anda paminde Santa Fe om Visby. Jag gillade verkligen Santa Fe aven fast jag bara fick mojligheten att se staden i morker och under ett fatal timmar. 

Nu sitter jag pa ett hotell i New Mexico (annu en stat) och ska snart sova for imorgon maste jag vara pigg da jag ska se Grand Canyon!!  

God Natt alla fina!


Jul:



Santa Fe:

 


Forsta dagarna

Jag har nu haft tva dagars bilresa, bara 5 dagar kvar sammanlagt med massa pauser emellan! Det kan jag latt klara av :) Det har faktiskt redan varit valdigt roligt samtidigt sa hade jag alldeles ratt, det har varit tystnad under bilfarden, men tack Gud for DVD spelaren som jag lanade av Maggie. Jag och Zyg har sett runt 3-4 filmer bara idag!
Igar sag jag musikalfilmen, Hair Spray, underbar! :)

Igar natt bodde vi staden Springfield dar presidenten Abraham Lincoln var bosatt, vi sag hans grav, hans hus och manga statyer! Det var valdigt intressent. Det ar inte alla som har bott i samma stad som en viss Mr. Lincoln. 
Det har varit helt galet kallt idag, ca 15 minus grader i Celcius! Jag ljuger inte da jag sager att det gjorde ont att le for att det var sa kallt. Mina hander sag ut som russin eftersom att jag glomde vantarna forsta gangen jag gick ut ur den varma bilen, jag sager bara tack for forsvaret hudsalva som jag hittade i min vaska! 

Sa var resa var fran Ohio, genom Indiana vidare till Illinois forsta dagen och idag sa korde vi over Mississippi river for att komma till Missouri och nu har vi kommit till Kansas. har sitter jag pa ett Hotell i byn/staden Maryville.
Vi akte aven igenom Mark Twains hemstad Hannibal. Det var ett otroligt litet samhalle som var alldeles fullt med Mark Twain affarer, Mark Twain museeum i alla olika slag och vi at aven pa Mark Twains family restaurant. ibland kan det bli lite for mycket alltsa.. Men kul att se byn eftersom att jag vi precis laser om det hela i min engelska klass.

Kanns valdigt haftigt att jag har sett sjalva Mississppi floden, kanns som att det ar nagot man ska ha gjort som "turist" i USA. Dessutom har jag raknat lite, just nu har jag varit i staterna: Ohio (sjalvklart), New york, Pennsylvania, West Virginia, Indiana, Illinois, Missouri och Kansas. Det ar 8 stater under 4 manaders tid! Det kanns faktiskt riktigt bra. Nar den har resan ar over kommer jag aven att ha varit i Colorado och Arizona. Gud vad jag far vara med om mycket, det ar faktiskt otroligt!

Nu ar det snart jul. Hoppas ni far det underbart!

Jullov

Imorgon aker jag till Arizona for idag har sjalvaste jullovet borjat. Jag ar lite nervos for det kommer att bli en lang bilresa och som sagt sa har det ju inte varit de roligaste bilresorna hitills med min vardfamilj.. Ursch, tystnad under 3 dagar. Nej, jag far verkligen gora det basta av situationen! Jag far val forsoka hitta pa nagot att prata om..

Forst tre dagar till Colorado for att fira julen dar, sedan vidare 1 dag till Arizona och sedan 3-4 dagar upp igen! Vad glad jag blir :D Jag trodde att det var 3 dagar fran Colorado till Arizona men det var bara en, ja da ar det ju bara ca 7 dagars bilresa sammanlagt, wow!
Jag ser framemot att fa se alla grejer och jag tror faktiskt att det hela kommer att bli valdigt kul fast samtidigt lite surt att jag missar allt har i Grandview, alla vanner som vill hitta pa saker. Fast det har jag ju 5 manader till att gora da jag kommer hem igen!

Jag ar en skolnord helt enkelt, forsta jullovet som jag inte riktigt ser framemot! Ta mig inte fel med de orden! Jag ser framemot det pa ett vis, men som sagt.. Ah, asch. Jag hoppas ni forstar.

Hade tva jul konserter idag, forst en konsert vid Elementery school (lagstadiet) sedan middle school (mellan stadiet), det va roligt :) Sjong solo pa sista konserten.

Hade aven biologi prov idag och jag tror att det gick helt ok!
Glomde min tavla i skolan som jag haller pa med, det betyder att jag kommer att fa jobba hart nar skolan borjar igen :S Tusan, forsokte hitta en stadare som kunde oppna upp Mr. Wielands rum sa att jag kunde hamta min tavla men det enda jag hittade var en dammsugare men ingen stadare.. wierd!

Jag kommer inte att kunna prata med alla manniskor under den har julen (obviously) men jag vill anda halsa er alla en riktigt GOD JUL OCH GOTT NYTT AR!

Kramar i mangder till er alla! Jag kommer att sakna er! ..mycket!

Katt!

Fina, sota, underbara katten Barley har kommit hem igen!

Stilla Natt

En dag pa Easton, for att inkopa de tva julklappar till vard familjen. En kokbok till Beth och Tom (europeiska specialiteter) och sedan blev det en Star Wars bok till Zyg.
Det var jag, Sven-Ole och Sidsel (tre utbytesstudenter pa vift helt enkelt) som for ivag till Easton. Easton ar foresten ett stort kopcenter.

Jag akte sedan hem for att gora mig i ordning for konserten ikvall. I morse sa varmde vi upp infor julkonserten och vi skulle precis borja sjunga da Mr. Grega sager att jag ska ha solo de tva forsta raderna av svenska versionen av Stilla Natt. Sa sa blev det.
Nar det val var dags for konserten gick allt valdigt bra forutom att jag borjar bli galet torr i halsen da det var dags for solot sa jag skakade lite pa rosten :S Jaja.. man kan ju alltid saga att det var nagon sorts svensk dialekt..

Vi omringade hela publiken med att sta ute i gangarna da vi sjong Stilla Natt, riktigt haftigt! Kul konsert!

Nu ska jag gora en engelska essay och trana infor ett biologi prov imorgon.. Skit ocksa, jag ar beredd pa ett riktigt daligt betyg.... by the way.. klockan ar 10 pa kvallen, hej ingen somn.

Kramar ni fina!

Manus

Idag hade vi forsta motet infor musikalen. Vi fick manuset idag och det kandes sa bra! Jag kanner mig sa glad over att antligen fa borja bearbeta det manus som jag langtat efter sa lange. Helst ska alla repliker vara memoriserade tills skolan borjan igen i januari. Det ar 19 dagar tills dess! Hjalp! Herre Gud, det ar en hel del farre dagar an vad jag hade pa mig da jag spelade Mary fast da hade jag ifor fem ganger sa mycket :)
Jag ser faktiskt fram emot att fa lasa manus!

Mamman (pinsamnt att jag inte kommer ihag hennes namn) som fixar med kostymer kom fram till mig och sa att vi ska gora Mrs. Potts svensk. I den amerikanska versionen (och aven den svenska fast utan dialekt) ar Mrs. Potts ursprunglingen ifran England. Men inte nu inte, nu ar hon svensk. Sa min kostym ska vara baserad pa en svensk folkdrakt! Kul!
Min vanstra arm ska sitta fast i luften forestallandes sjalva thekanne roret!

Jag drack kaffe runt klockan fem idag och jag kan verkligen inte sova.. Jag ar klarvaken.. Hoppas pa att snart borja kanna mig trott!

Jag kopte en troja idag!
Jag visade upp den for mina vardforaldrar och da sa Tom: Ja, den ar ju inte svart ialla fall...
Da har tydligen mina vard foraldrar suttit och tank pa att jag har sa morka klader. Shoot vad sur jag blev.. Jag sa ifor sig inget..
Bara for att inte jag matchar mina klader med en grisrosa t-shirt, beiga for korta byxor, brun-svart tjock troja, bla sjal och lila strumpor med stjarnor pa. Nej, da forsatter jag hellre med min stil. Jag kallar den stilren. 

Caroling

Ikvall har jag och skolans kor gatt runt och knackat dorr for att sedan sjunga julsanger, precis som Kalle Anka, Langben och Mimmi i Musse Piggs jul!

Det var jatte kul, vi fick bade kakor och aven pengar som ska ga till en barn sjukhus for barn med hjart problem!

Djungelvral

Som sagt sa har familjen Nordberg skickat mig ett stort paket och i detta paket hittade jag djungevral!
Jag bestamde mig att folja Filippa och Mikas spar och bjuda pa godiset i skolan.

Ni skulle sett manniskorna! Haha, jag bjod alla min larare, den enda som aldrig at upp sin var Mrs. Mendoza, Mr. Ballinger blev chockad, Mr. Grega tog det bra, det gjorde Mr. Hecker ocksa, Mrs. Kellsey undrade vad det var for fel pa Sverige, det forsta tva minuterna da saltet fortfarande var kvar pa godiset var de varsta i hennes liv och Mr. Wieland skrumpnade ihop totalt i sitt ansikts uttryck, fast han bad faktiskt om en till :)

Det var sa manga djungelvral som gick till spillo denna dag da de flesta av de elever som jag bjod spottade ut de underbara bitarna!

Min Gud, det var underhallning pa hog niva!

ZOO & CD

Igar sa traffades alla i organisationen for manad december. De flesta hade precis kommit hem fran resan pa vast kusten, ah tusan att jag missade det. Men samtidigt sa kommer jag fa se Gran Canyon snart da vi reser ner till Arizona!
Ialla fall, vi traffades hemma hos den andra svensken Lisa. Jag och Lisa traffades redan i Sverige pa lagret infor var resa. Hon levde i varsta fina huset, helt otroligt! De hade en julgran med ett tag som korde runt runt under, hur mer amerikansk kan det bli?

Sedan akte vi ivag till Columbus zoo, det var lampor overallt! Varje trad hade en ljus slinga i sig, det var mycket vackert! Vi skulle ju da se djuren. Jag sag, en sovande pingvin, tva sovande apor, massa sovan fladdermoss, en STOR sovanade orm (storsta ormen som nagonsin funnits i bur) och en sovande tiger.. Ah, det var egentligen bara sovande djur pa hela zoo't! Men det var mysigt att kolla pa alla lamporna och vissa av oss akte skridskor. Inte jag dock, tyvarr, det fanns inte tid. Jag behovde ju tid for att se det sovande djuren liksom!

Min kamera gick typ sonder.. Jag kan inte ta bilder och inte stanga av den, super.

----------------------------------------------

Ikvall sa har jag spelat in en CD, eller alltsa, jag har spelat in allt men Courtneys pappa ska fixa och trixa ikvall sa imorgon ska nog CD:n vara klar :) Gud va roligt det kanns! Det gick ganska bra! Flummade till det lite ibland men va tusan, det har ar lite av ett test. Vi ska ga tillbaka igen och lagga pa stammor och sant dar. Men jag far de har inspelningarna som gjordes i dag ialla fall. Vi ska aven lagga pa massa instrument, bas, trummor och piano.
Hur underbart ar egentligen inte det har? Manniskor som har traffat mig en gang tidigare gor det har for mig! Alldeles gratis. Gud va Amerikaner ar generosa!
Helt otroligt, jag blir faktiskt alldeles rord nar jag tanker pa det!

----------------------------------------------

Fick foresten hela paketet fran hemifran! SPANNANDE! Jag ska vanta med paketen, men det ar svaaaart :)

----------------------------------------------

Kramar pa er i juletider!

Inte sjuk!

Jag ar inte sjuk langre! Razmus tycker att jag skriver for lite i min blogg..

Jag har varit pa sleepover inatt. Det var nedrans roligt! Vi var pa en affar som kallas: World market och kopte svensk julmust och svenskt godis! roligt!

Nu ar det helg, idag har varit en slapp dag. Jag ar ensam hemma for familjen ar pa camping i natt, tom kommer nog hem senare ikvall dock.

Hoppas ni alla mar bra!

Jag har massa plugg att gora men jag har verkligen ingen som helst lust att gora dem.....

Sjuk

Jag sitter nu forkyld, huvudvark, illamaende och jag vill anda inte stanna hemma i morgon.. Jag vill ga till skolan.. Vi far se hur jag mar i morgon bitti helt enkelt.
Konstigt att jag blir sa sjuk ofta i USA, jag ar inte stannat hemma nagon gang fran skolan men jag har jatte ofta forkylningar eller huvudvark.. Det hade jag inte ofta i Sverige.. Tror jag ialla fall.

Idag har jag varit med Courtney, ska spela in nagra latar hos hennes pappas van pa mandag! Ska bli jatte kul! :))

Fick en NBA all star jacka av Mrs. Mendoza idag, hon ville att jag skulle ge den till min bror, vet inte om det ar Nils eller Pelle. Men jag funderar stark pa att anvanda den sjalv nar jag ska aka snowboard efter jul! vi far se, maste ta hem den imorgon fran skolan och spegla mig och se om den duger! Om man ska aka snowboard maste man tusan se cool ut, det ar ju halva poangen!
Ar hon inte go Mrs. Mendoza? :)

Alright!

Okej, nu vill jag bara ha lite cred! Stina Nordberg har idag gatt upp klockan 6 pa morgonen for att ta en lang promenad, sedan efter skolan har hon aven gatt pa gym. Totalt har jag gatt 10348 steg idag och jag ska annu ga upp till mitt rum for att plugga sa plusa pa nagra 10 tal pa det!

Nar musikalen borjar sa kommer jag inte kunna ga pa gymmet efter skolan eftersom att da ska jag repa infor premiaren.. Men de har gympass klockan 6 pa morgonen. Later det som en bra ide? Jag funderar stark pa att gora det. Det ar bara mandag och onsdag och de andra dagarna kan jag antingen sova eller promenera.. Hm, vart att tanka pa :)

Kramar

Svenskt

Ikvall at vi Janssons frestelse, sallad, risgrynsgrot med kanel och det basta utav allt, vi drack Julmust fran IKEA.

Korer

Jag sag en konsert i fredags kvall, det var otroligt! OTROLIGT!
Det var tre korer som var delaktiga i denna 2 och en halv timmes langa konsert. Korerna var stora, jatte stora och de gjorde rorelser till de julsanger som de sjong. Det var valdigt bra, jag satt och grat flera ganger da klassisker som O helga natt, Go tell it on the mountain, Silent Night m.m sjongs. Det var valdigt vackert och jag uppskattade det mycket!
Grat aven av ett flojt solo som var ackompanjerat av ett piano. Mycket vackert.
En av korerna bestod av valdigt unga manniskor som gar i college och jadrans va duktiga de var! - Maktigt imponerad.

I morse i kyrkan sa tankte jag att vi skulle aka hem efter massan men mina foraldrar och Zyg skulle pa varsitt mote sa jag blev plotsligt sjalv. Beth och Tom introducerade mig for en man vid namn Bruce. Detta emot min vilja eftersom att jag helst ville sitta i ett horn anonym och lasa ur tidnings hogen som sag sa inbjudande ut.
Bruce kom fram till mig och han berattade att nere i Peru finns det barn som bor i ett industri omrade (ungefar som det jag beratta om att jag akt igenom fran Pennsylvania) och deras lungor ar alldeles svarta. En man som ager detta industri omrade skulle kunna stada upp allt pa nolltid men det vill han inte gora eftersom att han kommer da fa mindre pengar under en kort tid. By the way, mannen ager ett hus precis utanfor New York, han har 39 badrum i det huset. De som bor i huset ar han och hans familj. Ibland ar verkligen varlden orattvis..
Bruce bjod in mig att lyssna pa kyrkkoren som skulle sjunga pa massan, detta ar den kor som jag skulle vara med i men som inte riktigt blev av. Nu har jag inget val langre.. Jag fick typ fem stycken som jag ska lara mig (for att komma ifatt vart de ar nu) och sedan ar jag medlem i koren. Jaja, kul :)

Hoppas ni alla mar bra! <3


Ikea!

Forlat, jag glomde ju att skriva att jag var pa Ikea!
Jag kopte massa svenskt godis, kaviar och gick omkring och skrattade hela tiden.
Okej, IKEA har svenska skyltar och namn pa alla deras produkter och de var de roligaste namn jag sett. Det var ibland helt pahittade namn som bara sag svenska ut sedan hade det skyltar som: Klappar Flodhast.
Det var underbart, jag var mycket road over detta. Det var liksom sa komiskt att alla amerikaner som gick runt dar inte hade en aning om vad det hela betyder! Jag sprang runt och sa hogt och tydligt vad de betydde :)

Pa tal om svenska ord, Min historia larare Mr.Ballinger (som for ovrigt favoriserar mig hela tiden) ville att jag skulle oversatta en hel artikel fran Expressen om hockey laget Blue Jackets (Columbus NHL lag), jag forsokte sa gott jag kunde men det blev inte sa bra...
Han forstod meningen med texten ialla fall!

Mycket svenska helt enkelt, Stilla Natt traning idag igen!

Fick julskivan med svenska julklassiker idag pa posten av mamma!
Gud va underbart det later! Tack sa hemskt mycket!

Pennsylvania, Gotlands russ, Stilla Natt

Nu har jag kommit tillbaka till skolan efter thanksgiving break. Det kandes som ett bra lov. Jag hade en trevlig thanksgiving och lovet avslutades uppe i Pennsylvania hos Beths morbror Ben. De var en stuga mitt i ingenstans och det var sa mysigt! Vi var sakert sammanlagt 10-15 slaktingar dar. Vi bodde over i 2 natter.

De var forberedelser for hjort jakt under denna helg eftersom att jakt sasongen borjade igar (mandag). Jag gick ut i skogen for att ta en promenad och for att fa andas lite frisk luft och da ser jag 5-6 hjortar mitt framfor mig, det var ju dem jag letade efter! Sa hittade jag dem pa direkten! De sprang ifor sig ivag sa jag sag inte allt for mycket av dem, men anda!
Men skogen blev snabbt mork och jag tycktes mig hora en varg (aven fast det nog bara var en hund) sa jag sprang hem!

En av manniskorna i stugan var Andrew. Han ar 23 ar gammal, dansare fran New York. Ganska flummig manniska men mycket trevlig! Jag ar tillaten att dricka alkohol da min vardfamilj ar med sa jag och Andrew hade en riktigt lang och pratig kvall med lite vin under lordags kvallen! 

Uncle Ben gav mig en present....... En hjort kake. Ja, jag vet inte riktigt vad jag skulle ha den till men jag gav den till Mr. Wieland och skrapade ihop lite extra credit inom biologi.
Uncle Ben var en kort och valdigt rolig liten man. Eller rolig ar val att ta i, han pratade om massa saker och la de torraste skamten hela tiden, de va sa torra sa de blev roliga! Hans energi nar han sa dem gjorde dem klockrena!
Jag visade Uncle Ben och Aunt Dorthy Gotland pa varldskartan och nar jag sa ordet Gotland sa hajjade Ben till. "Herre Gud, nar jag var yngre ungefar pa 60-talet sa tog min syster hand om hastar fran Gotland!"
Sa Bens syster har alltsa tagit hand om Gotlandsruss har i Amerikat!

Pa vagen hem korde vi igenom ett fabriks omrade, de luktade sa himla ackligt och det var fabriker overallt.
Det var Cementa x 15 !
Nar vi korde igenom det forstod jag verkligen vad som forstor den har varlden..

Min kameras minne tog slut ocksa! Va tusan, det blev nastan inga bilder med kameran efter som att mitt kort ar fullt. Jaja, maste val ga och kopa ett nytt. Jag hade ifor sig velat ha en battre kamera, den har kameran ar perfekt att ha i handvaskan men jag vill typ ha Ellens kamera eller en riktigt bra system kamera, sma kameror kan ju inte ta bilder utan blixt.. Men den som inga pengar har far helt enkelt noja sig med medelbra grejer..

Idag har jag lart min kor i skolan att sjunga Stilla Natt pa svenska! Det gick faktiskt helt ok! Vi ska finslipa pa det hela imorgon. Kul att fa hora sitt egna sprak sjungas aven fast de har en ganska stark amerikansk brytning ;)

Jag har inte skrivit pa ett tag pagrund av att jag inte riktigt funnit tid till det hela. Morfar fragade om jag har hemlangtan och jag ska inte ljuga; lite hemlangtan har jag allt, da jag visste att ni alla var pa julskyltningen satt jag i en bil i fyra timmar.
Det ar sa mycket som ar annorlunda och jag langtar val mest till att julen ska vara over om jag ska vara arlig. Som sagt min familj ar inte en familj som pratar sa jag ar lite radd for biltrippen ner till Arizona som ska goras under tre dagar da vi narmar oss julen. Vi sa inte ett ord till varandra pa hela resan tillbaka fran Pennsylvania (4timmar!!, sociala Stina far nervsamman brott under sa lang tid), det kanns som att jag har gett upp med att hitta saker att prata om...
Jaja, det var val en del av de daliga sakerna.

Men jag mar bra sa det behover ni inte oroa er for! :)

Kramar!
Stina



                                    Skogsmulle

RSS 2.0