Hemma

Ja, sa nu ar jag hemma i Ohio igen!

Jag traffade Mika igar, det var himla roligt men konstigt! Jag blev sa glad nar jag sag henne att mina ogon tarades upp! Vi gick runt pa stan, pratade, jamnforde upplevelser, at glass (svindyr, 3 dollar!) och efter ett tag sa kandes allt som vanligt. Som att det inte var 7 manader sedan vi faktiskt sags. Det var Mika Bremberg Gardinger som satt bredvid mig fast nu satt vi en lite mullen dag och hangde i Washington DC, underlig kansla! 

Jag sag alla monument som man ska se i Washington, gick till alla museer som jag ville ga till, umgicks med min vard familj, gick pa en otrolig en mans show med en clown som var helt otrolig pa att gora konster.. Aah, jag har haft en otrolig resa faktiskt!!

Kanns som att jag var ivag mer an en vecka. Den har veckan har verkligen fort med sig erfarenheter! 


 

Washington DC

Vi kom fram till Washington DC igar och vi kom fram runt halv 5 pa kvallen. Beths kusin som vi skulle bo hos arbetar som en buss chaffor, han kor runt med grupper och visar runt i staden.
Vi fick en gratis tur i sakert en och en halv timme. Plotsligt fick man se alla dessa vackra monument och liknande som man endast sett i filmen som Forest Gump och liknande.

Idag vaknade vi upp och at frukost pa ett pannkaks hus, Tom tog svenska crepes med lingon!

Sedan akte vi in till city, vi gick till 3 olika museeum, vi sag allt fran rymdskepp och plan till alla presidenters fruars klanningar. Det var valdigt intressant.

Jag har varit med om massa konstiga manniskor idag.. herre Gud, jag och tom blev utbitchade av en tjej.. Det var valdigt fullt pa ett museeum och en tjej stog mitt framfor oss och jag fragade om jag kunde fa komma fram for att ta en bild, hon blev skit sur och borjade viska hogt till sin kompis om att jag ska sta i ko och att hon hatar att folk ror henne om hon inte kanner dem sa Tom blev lite irriterad och knackade henne pa ryggen och sa, jag ar ledsen men det ar inte en ko. Hon blev skit sur och sa: ROR MIG INTE!
Jag och Tom styrde upp det ohc gick dar ifran.. Stord tjej alltsa...

Sedan gick vi runt pa gatan och vi motte da en man som sjong, han borjade sjunga, BABY GIRL!!! BABY GIRL!! och tittade rakt pa mig och blinkade och hade sig, himla konstigt. Haha.

Ja, massa sma saker har hant.

Jag alskar att vara i storstader, det hander alltid massa sjuka saker. Underhallande saker som sadant.

Jag har det helt enkelt valdigt bra, Ursakta min svenska i det har inlagget, manniskor sitter runt mig och pratar engelska.. Svart att koncentrera mig :)

KRAMAR!

Forsta dagarna

Nu har jag varit ute och rest i 3 dagar.

Vi reste tidigt pa lordag morgon for att kora ca 6 timmar till Gettysburg. Detta ar platsen dar det blodigaste slaget under The Civil War utspelades. Det var intressant och vi gick till ett extremt haftigt museeum. Det borjade med en film, sedan gick vi upp pa overvaningen och de hade byggt ett stort slagfalt, eller det var en malning men man kunde inte se vart malning borjade och det var riktigt haftigt att se! Jag blev faktikst valdigt berord. Forstar inte vad vi manniskor ar kapabla att gora, det ar galet hur vi kan skada varandra..

Har bodde vi over en natt och kvallen inneholl spokhistorier och tydligen sa skulle det vara massa spoken.. Jaja, jag vet inte riktigt om jag tror pa allt det dar. Jag tog i alla fal ca 50 bilder som senare ska bli kollade ifall vi kan finna nagra spoken..

Restaurangen som vi at pa den kvallen var jatte mysig, paminde mig om Kapitelhus garden da de som serverade var kladda i klader fran 1900 talets borjan (inte direkt medeltids klader, men hey..)
mysig dag!

Sedan dagen efter akte vi ganska tidigt pa morgonen for att na Piladelphia i Pennsylvania. Vi gick runt har hela dagen, valdigt vacker stad med manga statyer och vackra hus. Husen var byggda av sten! Det flesta hus har i amerika ar byggda av tra och ar kanske inte av allra basta kvalitet (dessa hus byggdes for att manniskor efter andra varldskriget behovde bostader) men philadephia ar en gammal stad och sa aven husen.

Vi gick till ett jatte vackert musseum med konstvark gjorda av glas. Varje konstvark var gjort for att symbolisera fred. 

Vi sag aven 'The Liberty Bell'. 

Sedan reste vi vidare till Rehobeth Beach. Ja visst, beach! Jag sag havet for forsta gangen pa 7 manader! Alldeles otroligt var det! :)
Gud vad jag alskar vyn ut over havet da man verkligen inte kan se vart det slutar och man vet att pa andra sidan sa finns ni. Jag kommer ihag en vecka fore jag reste till USA. Da satt jag och min van Jacob och tittade ut mot havet och da var det Amerika vi blickade mot, nu var det mot er jag tittade. Jag tankte pa er allihopa, ni finns verkligen i mina tankar! 

Det har varit jatte kallt dock. Solen skiner men det ar inte mer an 8 grader ute!  

Hotellet har ett valdigt litet gym och pool, jag passade pa att simmar igar kvall och i morse tog jag ett litet traningspass med Zyg! Jag tankte nog ga ner och simma senare ikvall.

Vi stannar pa det har hotellet inatt ocksa och imorgon aker vi vidare till Washington DC!

Saknar er men vet ni vad, det ar mindre an 3 manader tills jag kommer hem!
Datum ar bestamt: 16 Juni satter jag min fot i Visby hamn! :)

Kramar till er alla!!

Spring Break!

Idag har mitt forsta spring break startat! Jag har firat med att dricka coca cola pa restaurang och jag ska snart till nagra kompisar och se pa film!

Jag vet inte om jag har berattat for er att jag ska aka till Washington DC i morgon med min vard familj. Vi ska ta bilen som vanligt, men det kommer bli kul! Vi ska aven aka till Philadelphia och Gettysburg. Gettysburg ar ett av manga slagfalt under the Civil war. Kommer bli bade roligt och intressant! Men det basta ar nog att jag ska fa chansen att ge Mikos en stor kram da hon ska komma och halsa pa mig! Fy tusan va fint det ska bli!

Detta blir bara en av alla erfarenheter jag fatt i det har landet och jag samlar pa varenda en, tank om alla fick chansen att vara en utbytesstudent!
Jag har verkligen lart mig och fatt varit med om sa himla mycket!!

Om tva veckor sa aker jag sjalv till New York for att traffa Amanda! Det kommer bli sa sjukt kul! Jag saknar henne massor och det kommer bli otroligt att traffa henne igen!
For er som inte vet sa jobbar Amanda som Au pair en timme ifran New York och jag har kopt flygbiljetter for att halsa pa henne!
Har mycket att se fram emot under den narmaste tiden!

Jag ska forsoka uppdatera under resans gang!!

Hors snart!
Kramar!

Balklanning

Idga har jag kopt min balklanning! Otroligt vackert!
Den ar i en bla farg och under det blaa tyget sa ar det ett koppar fargat tyg, den har parlor pa banden och i midjan, jatte vacker! Jag tanker dock inte visa nagra bilder for ni far se bilder fran balen som ar i maj.

Jag gick ut med Maddy, Laura, och deras mammor. Jag skulle egentligen bara titta men sa hittade jag den har och jag blev kar direkt! Jag kom hem och beratta for Beth och hon sa typ ingenting sa jag fragade vad det var med henne och hon sa bara att hon garna velat folja med, jag kande mig sa javla dum.. Klart att hon skulle hanga med, men varfor sa hon inget da jag sa att jag skulle ut och kolla klanning??
Jag blir bara sa trott pa hur himla dalig hon ar pa att kommuicera och nu kanner jag mig som den samsta manniskan i varlden pagrund av att hon inte har pratat ett dugg om klanning. Hon sa: det ar en stor sak i en mammas varld. Varfor har hon da inte sagt nagot?
Jag bad om ursakt men jag vet inte, hon ar en valdigt annorluna manniska. Hon har inte ens bett om att fa se klanningen.
Kanner mig dum och elak men samtidigt arg for att hon inte kan kommunicera med mig...


Vidare till State!

Jag har inte berattat for er att idag skulle jag ha tavling med min kor i skolan! Vi reste med buss till ett High school en timme utanfor Columbus for att tavla. Vi gick in i en gympasal och sjong infor tre manniskor (domare) med mikrofoner som de satt och viskade i medans de domde allt vi gjorde pa scen.
Det var kul men valdigt laskigt! Vi har tranat in tre sanger under en lang tid men jag har mest lagt ner tid pa musikalen sa den har sista veckan har varit hard med fin slip!
Man kan fa 1-5!
1- Super bra!!
5- Man skulle inte ha tavlat alls, katastrof!
Och numrerna dar i mellan far ni helt enkelt rakna ut sjalva, jag tror att ni forstar! :)

Sedan hade vi aven 4 minuter pa oss att lasa in en hel lat med noter och sedan sjunga upp for domarna. Det gick samre eftersom att alla var negativa, jag forsokte halla upp modet men det gick inte sa bra! Men vi fick ialla fall dessa poang:

1-forsta sangen
1-andra sangen
1-tredje sangen
&
2- i sight reeding!

Kul va?!
Sa det betyder att vi gar vidare till State dar alla de basta korerna i Ohio tavlar. Det ar ingen tavling emot andra korer bara individuellt. Vi far se om vi far en etta dar ocksa da far vi ett pris att hanga upp pa vaggen! Den battre koren som jag tyvarr inte kunde vara medlem i eftersom att de hade audition forre sommarn kom ocksa vidare, sa himla kul!!

--------

Sedan sa gick jag och vard familjen ut for att dricka en kopp kaffe, lite mysigt sa dar!

--------

Ikvall har jag och nagra vanner fran musikalen rest 1 timme utan for Columbus (igen) for att se pa en annan uppsattning av Beauty and the Beast. Det var inte en sa bra ide. Det var sa himla svart att inte vara kritisk nar man ser andra satta upp den! De hade UNDERBARA kostymer (mrs. Potts klanning slog dock inte mig) som var otroliga!
Det fanns inte en enda manniska som sjong rent hela vagen dock.... Den som hade bast rost var Mrs. Potts men hon spelade inte pa meningarna utan var valdigt kort i sina repliker och talade snabbt!
Eller sa ar det bara jag som har lagt ner sa mycket tid pa min karaktar att allt annat later fel! Men det var kul att se ialla fall!!

--------

Foresten, varen borjar komma till Ohio. Eller, vadret ar sa himla konstigt har! Det hoppar fram och tillbaka. I borjan av veckan sa var det lika varmt som en svensk sommar dag, sedan blev det kallt igen. En av de varma dagarna satt jag pa mitt tak utanfor mitt fonster och spelade gitarr och sjong. Jag brande mig i halva ansiktet da den sidan var riktat mot solen.. Det har lagt sig nu, men jag ser det som en bevis pa att varen ar pa vag da sol brannan kommer fram.. Alla har ju inte turen att bli brun som en pepparkaka som en viss tvillingbror till mig, crap.

Saknar er alla!!

Kramar!


Rekord!!

Vi satte nytt rekord pa biljett forsaljning! Music Man som sattes upp for nagra ar sedan salde 13.500 dollar och da aven donationer (ar det det ratta ordet pa svenska?) inraknat.
I ar salde vi for mer an 15.000 dollar i bara biljett forsaljning! Det sags ha varit en av de basta forestallningarna pa mycket lange! Larare som jag inte har stannar upp mig i korridoren och berattar hur duktig jag var, en engelska larare halsar nu pa mig sahar:
Hello There, Superstar!
Sedan gar hon vidare :)

Lyfte vikter i dag pa gymmet i skolan, har ont i hela kroppen! Funderar starkt pa att ga upp och lagga mig och bara vila ut.  Men jag ska nog ga upp tidigt for att ta en promenad i morgon bitti.
Nar jag kom till USA sa hade jag inga problem att fa pa mig mina svenska klader (saklart), for nagra manader sedan kunde jga inte ens knappa mina byxor!! Glad nyhet: Jag kan nu knappa mina byxor igen och jag har gatt ner nagra kilon sa nu har jag sammanlagt bara gatt upp 3kg under min resa i det stora landet! Super duper bra!

Har haft galet mycket laxor under kort tid, hoppas pa en lugn helg.. Men man vet aldrig!

Polis historien med mera.

Pa fredag kvall sa bestamde massa folk i ensemblen for att ga och ata nagonstans runt halv 12 pa natten. Ungdomar under 18 ar ar inte tillatna att vara ute efter 12.00 pa natten men vi gjorde det ialla fall. Jag behover ju inte oroa mig men halften av de som kom var fran 14 till 17 ar.
Vi var runt 20 ungdomar och runt 5 - 6 bilar. Joe, jag, Seadie, Maddy och Laura akte i en bil och vi var sist. Vi letade efter ett stalle som visade sig vara en bank och inte en restaurang sa vi alla motes pa en parkeringsplats och nar var bil kom dit hade alla hoppat ur bilarna och satt pa hog musik och dansade runt. Vi hade sett en polisbil da vi korde inte pa parkerings platsen och Joe ser att polisbilen satte pa lystet, han skriker: Cops, cops!!

Alla hoppar inte i bilarna och en kille gasar jarnet utan lyse sa polisen stannar en av vara bilar (inte killen som kor som en dare) och vi hade nedrans tur att han inte skickade hem nagon. Vi korde bort fran parkeingsplatsen och  det var da vi sag att michael som han hette blev stoppad, vi andra splitrades upp och vi ringde runt till folk som galningar for att veta vad som verkligen hande och vart vi skulle ga. Vi traffades pa en bensin mack for att tanka och da var det en kvinna som ringde polisen for hon trodde att vi var massa fulla ungdomar (som vi verkligen inte var, bara 20 trotta musikalare som letade efter nagonstans att ata) vi korde fort darifran och hamnade senare pa vaffel restaurangen och 20 minuter efter vi kommit dit kom Michael in pa restaurangen och alla blev jatte glada for att han inte blivit hemskickad. Om han blivit hemskickad hade var regissor fatt veta och vi hade typ varit doda nasta morgon.

Alla var jatte sura pa den har killen som gasade pa, om han inte gjort det hade inget hant.. Men som tur var sa gick ju allt bra!

---------------

Idag sa stadade vi hela aulan, oj oj.. Det var lite smartsamt ma jag saga!



Har ar en bild pa mig som Mrs Potts!!

----------------

Nu ar musikalen over och jag har inte sa mycket att gora. Men jag funderar pa att inte ta en sport och bara hanga med kompisar och njuta av sista tiden. Men da ar jag aven radd att jag kommer att ha for lite att gora. Men jag och nagra tjej kompisar har planer pa att borja med en salsa kurs, sedan kopa ett gym kort pa ett ruggigt gym for 1 dollar, gymmet har dock pool sa da kan vi simma dar ocksa.
Sedan har jag ju massa vanner som inte spelar sport ocksa...

Vad ska jag gora??

Jag har tre alternativ:

-Vara ledig och gora saker med mina vanner
-Spela Softball
-Gora nagon gren inom friidrott

hjalp mig..

---------------

Saknar er alla valdigt mycket idag, tror att det var for att jag fick en kudde av mammorna som fixade alla kostymer. De ville ge mig den for att de tyckte att jag var rolig att jobba med och som ett minne. Kudden var gjort av samma tyg som min kostym och det var massa i ensemblen som signerade kudden. Det var sa vackra saker som de sa och det kandes som att jag var pa vag hem.. Konstigt att pa samma gang som jag var ledsen over att den har resan snart ar over sa saknar jag er lika mycket.
Det kommer bli smartsamt att lamna USA, sa manga vanner som man maste saga hejda till men jag har ju samtidigt sa himla mycket att se fram emot da jag kommer hem!!

Mm, om lite mer an 3 manader sa ar jag hemma i Sverige igen!

Kramar till er allihopa!

Adjo Mrs. Potts, Adjo Beauty and The Beast

Klockan ar nu 1.50 pa natten. Jag sitter med fotter som varker, tranings vark i min vanstra arm, skavsar fran arm stallningen, trott hals fran all sang men med en magkansla med tusen fjarilar, en lycka svar att beskriva men aven en sorg att behova saga hejda till en karaktar och otroliga manniskor som man inte langre kommer att traffa regelbunden varje dag.

Beauty and The Beast blev en succe, vi gjorde en otrolig forestallning. For forsta gangen pa en lang tid sa har Grandview Heights Higschool gjort en riktig succe, koerna gick ut i korridorerna. Det var massa folk och jag tror att de flesta uppskattade det nagot otroligt! Det verkar som sa ialla fall!
Mr. Grega (music director och min kor ledare) sa att Beauty and the Beast ar hans favorit av alla 6 musikaler som han har satt upp under hans tid som larare pa Grandview.

Torsdag och Fredag kvall var bada otroligt roliga, vi hade massa energi och det var mangder med folk. Jag har redan berattat om torsdag kvall for er (torsdag kvall var premiaren) och fredag kvall gick super!

Idag, lordag sa hade vi tva forestallningar. En forestallning klockan 14.00 pa dagen och en senare klockan 20.00. Forestallningen under dagen var lite seg, inte sa mycket drag i publiken, vi var sega och trotta efter att ha varit ute till halv 2 kvallen innan (det ar en hemlis dock...) Alla i ensemblen gick for att ata efter fredags forestallning men det slutade kort sagt med att vi blev jagade av polisen och att vi sedan at pa en vaffel restaurang. Kul kvall..

Lordag kvall avslutades for bara nagra timmar sedan och vi gjorde en fantastisk forestallning! Det var underbart! Jag borjade nastan grata efter att jag sjungit Beauty and The beast, for sista gangen. Det var ett vackert med sorgligt ogonblick.

Alla seniors inkluderat mig hade tack tal sa jag tackat min vard mamma for att hon hjalpt till med Cast partyt som skulle hallas senare pa kvallen och jag tackade aven Amerika (detta fick hela publiken att skratta) men jag maste saga att jag menar verkligen det, jag ar sa himla glad att jag fick chansen att gora denna musikal och att allt gick sa bra.

Cast partyt blev sedan firat och vi spelade volley boll, sjong abba pa kareoke maskinen, och fick diplom, Detta var mitt diplom: the "Most attention-getting entraces" award! :)

Ja, himla kul!!

Fick aven ett kort av en man efter showen, han gav mig hans email och nu vill han skicka mail till hans vanner i Stockholm som sjunger barbershop (en kor utan instrument, kort sagt) och han vill att jag ska sjunga med dem! Vart att tanka pa! Kul att man ar i Amerika och har fixas "gigg" for mig i Sverige!

Alskade Familj och vanner jag hade garna sett er i publiken men musikalen ar filmad, inte varldens basta kvalitet men ok ialla fall!
Ni ar underbara!!!

Premiaren

Det gick jatte bra! Jag fick hela min outfit, och jag ljuger inte! Det kan vara den finaste outfit nagonsin! Jag ser verkligen ut som en thekanna, jag ska ta bilder ikvall och visa er :) 

Det var lite konstigt att efter premiaren se alla i ensemble krama deras familjer och vanner. Da kande ja att ja saknade er allihopa, jag kande en langtan att fa se och krama min familj. Men det var sa manga manniskor som kom fram till mig och sa sa himla mycket fina saker sa jag var ganska upptagen! Det kom fram en kvinna som sa: 
Do you take lessons? you must take lesson, you are AMAZING!!! 
Sedan blev hon alldeles tarogd och gav mig en kram! 

Manniskor kom fram till mig och sa att jag hade en otrolig rost, de sa att jag gjorde rollen som Mrs. Potts underbart, att jag verkligen sag ut som en aldre kvinna i min rollkaraktar och inte alls sa ung som jag ar. 

Idag sa berattade var kor ledare Mr. Grega som for ovrigt ar en underbar larare som verkligen lart mig om not lasning och att ha kontroll over min rost att detta kan vara en av de basta musikaler som nagonsin satts upp under hans tid som larare pa den har skolan. Folk bombade hans mail i morse med kommentarer om hur bra det var, folk stannar honom i korridorerna. Han ar valdigt nojd! 

Hillary (regissoren) presenterade mig for en tidigare boss pa Grandview som var otroligt imponerad och ville att jag skulle jobba med musik senare! Kul!! (jag ska gora allt jag kan for att gora henne nojd ;) )

Jag blir alldeles overrumplad over hur glada alla var, jag gjorde tva sma fel pa min sang och ah.. Det verkar som att sadant inte hade markts och alla verkade valdigt nojda! 

De andra i musikalen var jatte duktiga ocksa! Jatte bra energi, vi arbetar verkligen som ett team! Jag, cogswarth, och Lumiere hade verkligen ett bra sammarbete! Det har folk ocksa sagt, himla kul! 

Jag fick dessutom blommor igar. En ros fran tva av mina vanners familjer och en ros av en kvinna som jag bara pratat med lite da och da i korridoren, det kanns lite kul faktiskt :) 

Nu maste jag tagga massa for ikvall, bara for att det gick bra igar kan jag inte slappna av ikvall! Jag maste forsoka va precis like mycket pa topp om inte mer! 

Ja, herre gud svenskar. Det har ar verkligen en upplevelse pa topp!! 

Timmarna fore Premiar!

Igar sa filmade vi musikalen och det ar den forestallning som alla ni svenskar kommer att fa se, om ni vill forstas!
Jag hade inte riktigt alla mina klader klara med ikvall da det ar PREMIAR sa ar alla mina thekanne klader klara. Jag skojar inte, kladerna ar underbara!!! Jag blev alldeles tarogd da jag sag det som var fardigt igar!

Jag sitter nu tva timmar innan samling och kanner mig lite nervos, inte jatte mycket, pa ett bra satt. Jag har varit nervos hela dagen. Jag vet att det kommer smalla till forr eller senare, kanske att jag svimmar, vem vet!
Det kanns anda som att jag ar Mrs. Potts pa scenen, det kanns sa himla bra att vaxa in i en roll, om nagot ramlar in i mig skulle jag inte tappa karaktaren for en sekund! Jag skulle bara svarat genom Mrs. Potts. Det ar nog det som gor det sa haftigt med musikal att plotsligt bli nagon annan!

Jag far ha en mick genom hela musikalen. Kanns valdigt bra att inte behova tanka pa att inte bli hord! Nu behover jag inte skrika utan det racker med att artikulera!

Gud vad kul det ska bli! Ska ta med mig kameran ikvall och ta massa bilder backstage!!

KRAMAR!

Teaser for Beauty and the Beast!

Kom precis hem fran ett sorts reklam upptradande for Skonheten och Odjuret. Jag oppnade upp hela alltet med ledsangen, Beauty and the Beast. Det var sa nervost, jag trodde jag skulle tappa text och rythm men pa nagot konstigt satt sa varje gang jag val kommer upp pa scenen sa gar det alltid som det ska?
Det ar nedrans konstigt, visst kan jag gora fel ibland men det funkar nastan varje gang och det ar skont att veta!

Det var en middag for alla de rika foraldrana i Grandview, 150 dollar per par! De ater middag och sedan har det en sa kallad tyst auktion. Folk skanker saker till skolan som foraldrarna sedan skriver upp bud pa.
Detta ar bara for att samla ihop pengar for skolan.

Det var roligt och det var valdigt skont att varma upp infor ca 200 manniskor istallet for att direkt hoppa upp pa scenen framfor 750 pers. Kul!!! :) 

Nu ska jag ga ut med kompisar och ha kul!

Saknar er alla! <3

Stina LIVE at Castle Molina

http://www.my2008yfu.blogspot.com/

Jag hade som sagt en liten show vis vart forra mote med YFU, det har ar jag da jag spelar Miss. Ohio, en av mina nyare latar!

RSS 2.0