Happy fucking birthday...

Ursakta spraket, men det har har varit den varsta fodelsedagen i hela mitt liv..
Jag fyller 18 ar och ingenting har hant.

Imorse vaknar jag upp, traffar min host mamma pa morgonen och det enda hon pratar om ar att det ar en judisk dag idag, jag misstolkar och fragar om hon sa happy birthday? Da sager hon, oj. Ja, det ocksa. Sen pratar hon vidare om den judiska traditionen..
Jag fragar Zyg om han vet vad det ar for dag idag han sager: din fodelsedag, sen gar han argt darifran..

Jag kommer till skolan, jag kanner inte allt for manga sa det ar inte allt for manga som sager grattis..

Det basta som hande va att jag fick en penna av min historia larare..

Jag satt och grat pa en av toaletterna istallet..

Idag vill jag vara i Sverige, jag vill inte vara i det har skit landet idag..

Ja ma han leva
Ja ma han leva
Ja ma han leva uti hundrade ar
Jag viska han leva
Jag viska han leva
Jag viska han leva uti hundarde ar.

Grattis favorit Nisse
Jag hoppas att du hade en underbar dag!


Ursch ursch for den har dagen..

Sleep over

Jag ar nu hemma over lunchen! Ska hamta kameran, for det ar neon day i skolan idag! En hel del folk ar utkladda i neon klader (Aven jag)

Jag har bott over hos Emmy inatt, vilket hus!
hon ar ensamt barn, bor med sina foraldra och de har tre vaningar! ..om man raknar med kallarn dar de har tv rum och ett spel rum.

vi badade i hennes bubbelbad som star ute pa garden, hon jag och en tjej som heter Allison. Det var kul, jag har aldrig varit med dom direkt forut sa det var roligt att de fragade om jag ville vara med :)

Jag fick massa kakor/muffins gjorda i neon farger av Emily och Katie for att jag fyller ar i morgon, men jag fick dem idag eftersom att imorgon ar det pyjamas dag!

Ni kanske undrar varfor, det ar for att det ar homecoming week :)

Kramar!!

KALAS

Ja, igar va det alltsa party har hemma :)
Ett stadat hus tog emot ca 12 ungdomar och 5-6 vuxna :)
Det var roligt! Jag hade det jatte roligt, I had a great time!
Ehm, pa bordet serverades svenska kottbullar, plockmat sa som ost, kex, chips, kakor i mangder, dessutom fick jag en prinsess tarta! Det fanns dock ingen marsipan sa det fick bli gron gradde istallet :D och lingonsylt, men det var enormt god!

       
                                      Molly, Ellen och Jag!
                        

Jag fick ett jatte vackert halsband av mina grannar, The Shannons. Ett silver halsband med en G-klav, otroligt fint!
Dessutom ska jag fa ett par skor av Ellen som jobar pa famous footwear, as coolt! Plus att jag fick tva present kort pa Target(ett litet kopcenter har) och snart ska jag avnjuta min present av Molly, en tarta! Jag ska ta bilder sa att ni far se :D
Jag kommer aven att lagga ut lite bilder senare fran partyt! Kanske inte ikvall dock for i kvall blir det overnattning hos Emmy, det ska bli roligt :)
Det ar nagon slags neon dag imorgon i skolan, alla klar sig i neon klader, det kan blir roligt :) Det ar ju homecoming week!
Hm, jag tackade nej till en fotbolls match dar David Beckham ska spela for att kunna ga pa homecoming dansen, var det ett dumt val? :S

Kramar!

-Snart 18 ar!!!

Stadning infor fest

Jag har stadat hela undervaningen idag! Det blev helt ok, det var sa mycket sa jag det blev inte helt perfekt men sjukt mycket battre! Jag kanner mig faktiskt riktigt stolt! :)

Festen startar ikvall klockan 7!
Hoppas att det blir en bra kvall!

Jag ar forkyld men hoppas pa att jag ska ma battre efter en ipren och lite the..

Berattar i morgon om hur kalaset blev!

Kramar

Nytt

Jag har pluggat massor, jag har gjort en uppsats, ett arbete om svensk imigration till Amerika pa en dag, det var ifor sig igar men jag ar fortfarande stolt :D
Dessutom har jag varit pa amerikansk fotbolls match ikvall igen, skolans lag forlorade med 28-0, vi ar verkligen usla! Men det ar sjukt kul att sta bredvid och heja!

Jag blev utsedd som koren drottning for att jag har sa bra hallning da jag sjunger,  eller.. Jag har den basta hallningen i koren ialla fall! Det gjorde mig glad! Pa mandag ska jag sjunga som en sorts audition infor min musik larare, han ska acceptera om jag far sjunga pa en konsert som ska vara senare i host.

Jag gar fortfarande pa kryckor och foten ar nu bla.. Jag har laxor att gora under helgen, lagga is pa foten tre ganger om dagen, stracka pa den och knipa ihop tarna..
Jag gillar det med den amerikanska skolan, om man har fatt en skada sa har skolan en egen skolsyster som verkligen gor sitt jobb! Hon ar skit bra och ger en massa tips och tar verkligen hand om en!
Jag har sa jadrans ont overallt av traningsverk efter att ha hoppat runt som en galning pa mina kryckor, men det ar bra med kryckorna man far sa mycket uppmarksamhet, sa mycket manniskor som plotsligt pratar annu mer med mig :)

Jag tycker verkligen om min larare och det verkar som att det tycker om mig ocksa. Min historia larare Mr.Ballinger gor allt mycket lattare for mig. Nu nar vi skulle gora det stora historia arbetet sa far jag en bunt med information som han tog ut till mig fran internet bara for att vara snall :P
Mr. Wieland ar bara knapp! Alltsa, roligt knapp! Helt otroligt skon larare!
Sedan ar det Mrs.Mendoza, min spanska larare som ar grymt skon! Jag gillar henne riktigt mycket!

Nisse, jag visade bilder pa dig i min spanska klass idag, jag hade tre tjejer som sa: Oh My God! He is so hot! Show me that picture again! wow!
Haha :P De va ifor sig 14-15 ar! Men ta at dig :)

Imorgon ska jag ha min fodelsedags fest, OBSERVERA, det ar inte min fodelsedag annu, den ar pa tisdag..host host, linn och marcus :P
Jag har en inbjudnings lista pa lite over 15 personer, det ar ganska bra efter lite mer an en manad eller hur? :)

Jag saknar er massor!
Kramar! <3

Kryckor tills pa fredag.

Mm, det gor fortfarande ont och det har ar den varsta stuckning jag har haft hitills..
Kryckor tills pa fredag, sedan koll pa mandag igen och om det inte ar battre sa ska en lakare kolla pa foten men vi forsoker undvika det eftersom att vi utbytesstudenter inte har varldens basta forsakringar..

Laste en har reklam idag:

Farga till har BLONT sa att det ser ut som att du har svenska foraldrar!

Lite roligt :)

Fodelsedags party pa lordag! Jag ska forsoka infora lite svenska lekar, inte alla som leker lekar pa sin 18 ars dag!

Kryckor.

Visste ni att USA har annorlunda kryckor fran Sverige.. De ar mycket svarare att ga pa, svart att halla balansen!
Ja, jag gar just nu pa kryckor eftersom att jag foll for nagra timmar sedan pa tennis planen.. Nar man far chansen att spela med det basta laget som tredje basta spelare sa trampar man snett sa illa att man maste ga pa kryckor.. Hoppas att det ar battre i morgon..

Jag borde plugga, har massor utav plugg.. Men jag ar ju skadad? Tror ni lararna accepterar det? :P

Kramar

Camp och Ohio State game

Wow, vilken innehallsrik helg det har varit!

I fredags traffade jag Molly och Ellen och de visade mig deras hus ute i Willyard, det var ett jatte fint omrade och Mollys hus var riktigt fint, hennes pappa hade ett trumset, tva elgitarrer, tva aukustiska gitarrer, tva basar, mickrofoner, ett piano + att han ager inspelnings prylar! Hela deras kallare var full med musikprylar! Jag var i himmelriket ;) Dock sa kunde vi inte spela just da eftersom att folk lag och sov.
Jag tankte att inget slar val det huset men nar jag kliver in i Ellens hus blir jag paff! Det sag ut som en palats typ. 6 m hogt tak, riktigt snygga mobler, stadat ;) och sedan nar man kliver upp pa overvaningen vad hittar jag dar? Jo, ett trumset, en gitarr, mickrofoner och ett piano! Jag var i himmelriket igen!
Den har gangen fick jag spela, sa jag satt och sjong i timme eller nagot liknande hos Ellen :)

Vi har bestamt att vi ska forsoka starta ett band. Jag berattade att man kan saga soft i Sverige och man tycker att nagot ar bra eller liknande, ah jag tror att ni forstar :) Sa band namnet ar nu The Soft!

Igar var jag pa min forsta stora Amerikanska fotbolls match! Det var riktigt coolt. Jag och Tom satt pa riktigt bra platser. Men jag maste vara arlig, det som imponerade mig mest var bandet. De har ett stort marching band som gor coola nummer, jag har lite bilder som jag tankte lagga upp :)
Jag forstod ifor sig inte allt for mycket av reglerna i Amerikansk fotboll men det gjorde inte sa mycket, det var mest en haftig upplevelse att se matchen!

 

Sedan akte vi till Campen, i borjan var alla valdigt tysta och sa men sa fort vi satte igang med Volley boll matchen borjade folk prata. Jag trodde forst att det bara var ledare och utbytesstudenter men det var tydligen allas foraldrar som var dar. Det var riktigt skont folk som var dar och jag hade ett otroligt trevlig och roligt camp!
Vi hamnade framfor en brasa dar vi grillade marschmallows. Jag sag att det fanns en gitarr och borjade sa klart spela, folk uppskattade det verkligen och det gjorde mig riktigt glad! Han som agde gitarren, en av host foraldrarna bad mig att lana gitarren. Han sa att jag maste spela varje dag och att jag nu ar tvungen att skriva tre latar innan Januari da vi ska ses igen hemma hos honom. Sa nu har jag en gitarr! :)
Jag spelade amerikansk fotboll med ett av barnen som var dar, hans namn var Jordan. Han fragade om jag kom fran amerika eller om jag var utbytesstudent, jag tar det som ett bra betyg nar det galler spraket! :)
Hans pappa och mamma ville byta email adress med mig sa att det kan folja vad jag gor, de vill att jag ska hora av mig da jag har tennis match sa att de kan komma och titta, det kandes lite konstigt men aven valdigt roligt att de tyckte om mig och ville veta mer om min tid i Usa :)
Mina foraldrar sov tyvarr inte over, lite trakigt.. Det var sa himla mysigt da vi alla satt uppe till 3 pa natten och pratade om alla mojliga saker som hant utbytesstudenter och saker man ska tanka pa da man ar har, jag hade uppskattat om de var dar, men det blir nog fler ganger!

     

Jag har bestamt mig for att gora en resa till Niagra fallen i Oktober men jag behover fa tag pa Mamma Ninna for att prata om det hela, Mammsen du behover skriva pa lite papper och sadant och det ar inte manga dagar kvar, men du kan gora det over internet! Ehm, du kan ju hora av dig :P
Ska aven forsoka gora en resa till Ostkusten av Usa, verkar som en riktigt cool resa. Den ar dock valdigt dyr :S
300 dollar for Niagra fallen och 1600 dollar (tror jag) for ostkusten. Men da far man mat, en broadway show i New York plus att man far traffa massa nya vanner och det kommer va en otrolig upplevelse! Jag far helt enkelt spara mina pengar! Inge mer klader for min del!

Lite nytt

Hm, nu har jag inte skrivit pa tva-tre dagar och det har redan hant en massa!

Jag har gatt i skolan i tre dagar, skolan var namligen stangd de tva forsta dagarna pagrund av att den inte hade tillgang till elektricitet.
Nu, 5 dagar efter stormen finns det fortfarande manniskor utan strom! Jag tycker synd om dem, men som granne till biblioteket sa fick man strom redan dagen efter!

Har varit massor av laxor! Helt galet, samtidigt som man ska vara pa teater repetitioner och tennis matcher. Ja, det ar mycket men samtidigt valdigt roligt!
Jag gillar dock inte sattet som teatern ar uppbyggd pa. Sofia som ar regissor i musikalkompaniet ar fortfarande min faorit regissor. Visst, den har regissoren ar inte dalig men hon har redan bestamt sig sedan innan hur hennes karaktarer ska vara, i musikalkompaniet sa ar det jatte viktigt att hitta sin egen karaktar, Sofia ar bara en stor hjalp pa vagen dit.
Jag menar jag som ensemble i Alice i Underlandet har ingen aning om vad jag egentligen gor, det enda jag vet ar att jag ska vara med i tre scener, en scen da jag ska krypa upp ur ett hal som en hummer, en annan scen da jag ska vara en svamp som blir sur pa Alice for att hon forsoker ata upp mig (?)
Jag gillar konceptet som jag har lart mig : Vart kommer du ifran, vad gor du och vart ska du?
Det ar viktigt att veta da man star pa scen, annars ar jag bara Stina med en kostym pa..
Fast fatta snygg jag kommer va som hummer!
...Kanske ska sola solarium tills dess

Jag va hemma hos min host mammas chef och tittade pa en dagars gamla hundvalpar! De va helt enormt sota! Mamman var raddad fran gatan och jag lovar, hon sag ut som en smal Cilla (min hund) jag blev alldeles till mig. Jag har bilder pa henne och valparna men jag har glomt kameran hos chefen, hoppas pa att fa tillbaka den idag :P

Spelade tennis igar mot de bitchigaste manniskorna jag traffat! De va otrevliga, jaspade och va javligt bra. Sa vi forlorade. Mina tranare sa att jag inte ska spela dubbel, jag ar en singel spelare! PUH!
Men det ar trakigt for tennis sasongen ar redan slut i borjan av Oktober :(
Foresten maste bara saga att jag kopte korv igar for 25 cents, det ar 1,50 kr styck! Det ar billigare an Ikea och Ica maxi! Jag kopte tva bara for det :)

Jag ska nog plugga lite nu och sen ska jag, Ellen och Molly till Easton (ett stalle med massor utav affarer) och shoppa lite :) Det ar ju snart tva fodelsedagar dar hemma, Nisse (och Jag) fyller ju 18ar och mamma fyller 52ar, sa natt ska jag allt ta och skicka till er!

Katie var riktigt bra pa att saga nej pa svenska idag, hon gjorde det ifor sig inte med flit. Man kan tydligen saga nej istallet for No har, hon kunde aven saga det galant pa Gotlandska!

Jag ska pa Camp i helgen! Det ska bli riktigt roligt att traffa lite andra utbytesstudenter! Vem vet, jag kanske hittar en svensk dar :) Jag ska beratta hur det var efter!

Nu har jag varit har i 1 manad, ar det nagot ni undrar over sa ska jag forsoka svara pa era fragor!

Kramar



Lite bilder pa mitt hem!

Jag har tagit lite bilder pa hur det ser ut i mitt hem, tankte lagga ut dem har sa far ni se!
Amerikaner ar inte alltid sa bra pa att stada som ni kanske kan se, men samtidigt sa gillar jag det har hemmet aven fast det har en del (mangder) av damm tussar i hornen!


Mitt rum:



Koket:





Matsal:




Dar man kommer in, hall/vanligt rum att sitta i:




Tv rum:


Badrummen:




Huset:




Det har tog ju en enorm tid sa titta och njut!

Stadning efter orkan

Ja, idag har vi tillbringat dagen med att stada upp grenar ifran orkanen.. Jag, Sven-ole, James och Mr.Shannon tog en trip igenom columbus for att kolla skadorna. Herre Gud, jag tog en del bilder! Jag lagger upp de da jag far in bilderna!
Det var trad upprivna fran marken och det lag grenar overallt! Vi sag aven ett trad som fallit over ett hus och mossat det helt!

Jag har aven atit pa en grekisk restaurang och at ris pudding som va precis som risgrynsgrot och sedan drack jag ett grekiskt kaffe som smakade sushi! :)


Bilder ifran Ike i Columbus:


Ike

Jag trodde inte att vi behovde vara oroliga over orkanen som befann sig nere i Texas, vi bor ju fortusan uppe i norra Amerika?!

Men igar kom den hit, det var inte sjalva orkanen men det blaste upp till en enorm storm, det blaste grenar fran traden. Jag vagade inte sitta nara fonstret eftersom att det kunde komma en gren och krossa det.
Jag satt uppe pa mitt rum och laste och jag ljuger inte, jag kande hur huset skakade!
Det var den blasigaste dagen i Columbus historia!

Efter ett tag slog all elektricitet ut. Vi har inte haft nagon elektricitet sen 5 i gar eftermiddag tills for 20 minuter sedan!
Det basta med det ar att skolan ar installd idag! Puh, da har jag annu en dag att plugga pa mitt historie prov ;)

Eftersom att vi inte hade nagon el igar kvall fick vi inte oppna kylskapet for vi skulle spara kylan som fanns dar inne och vi gick darfor till Pauls (en restaurang) igar for att ata middag, det blev pasta med kottfarssas :) Min host familj tyckte jag va konstig for att jag har ketchup pa pastan..

Cool erfarenhet, men jag ska inte ljuga att det inte va laskigt..

Det sags att Ike ska ga upp till Gronland och sedan over Atlanten till Danmark.. Hoppas att den loses upp innan dess!

Kramar!
Stina
Bade jag och misse (Barley) Var lite radda da det blaste sa mycket!




Vardag

Okej, jag har gatt i skolan den har veckan och det har egentligen inte hant sa mycket. Jag har en del laxor over helgen som ska goras jag kan ju inte saga att jag ar jatte pepp pa att gora det men det maste som sagt goras ialla fall.

Har atit sa himla mycket dalig mat pa sa kort tid att jag har daligt samvete.. Skolan serverar ju ingen gratis mat sa det ar ofta att man tar med sig egen lunch eller gar ut och ater (jag tar oftast med mig skolmat for att vara saker pa att jag ater ratt och for att spara pengar) men under 3 dag sa har jag atit tva ganger pa Burger King, tva ganger pizza och en varmkorv. Ni kanske forstar varfor jag har daligt samvete. Tur att jag tranar en hel del!
Har varit ute och sprungit en gang under den har veckan, spelat tennis tva ganger. Ah, det ar ok. Men jag maste tanka pa att inte ata for mycket, jag vill ju inte komma rullandes hem liksom :)

Igar va det Amerikansk fotbolls match pa schemat! Sjukt kul va det!
Jag skulle ifor sig vara barnvakt over Zyg, jag fick aven James att ta hand om efter ett tag (James ar min grannes barn).
Jag och Zyg hittade forst inte James sa hans mamma fick komma tillbaka, Zyg sprang ivag men jag lat honom gora det for han visste vart jag satt och jag visste att han fanns inom omradet.
Men tillbaka till det roliga! Jag, Sven-Ole (tyske utbytesstudenten), Anna (den andra tyska utbytesstudenten), Grace, Katie, Samantha, tva killar som jag inte vet namnen pa stod i ungdoms sektionen av laktaren (det ar dar man bar konstiga peruker och ar bla malade) och hejade, det va riktigt roligt!
Katie fran min drawing class kom senare, jag gillar henne :) Hon ar riktigt skon!

Jag fangade en handduk som kastades ut i publiken och sedan spelade jag trummor. Det var inga ritkigt trummor, nagra ur hejaklacken hade bestamt sig for att ta en plats bunke som trumma, jag fragade om jag fick testa och sedan stod jag och slog som en galning. Jag fick applader efterat av hela klacken :P Haha, det var riktigt kul!

Skolan har ett band med over 100 medlemar i, de spelar under matchen och de hade ett sort nummer emellan forsta och andra halvlek, det va sjukt coolt! Jag var riktigt imponerad :)

Gick senare till en coffee shop med Coleen, Lizzie, Jonathan och Sven-Ole. Det var mysigt!

En shopping dag pa Easton idag med Molly och Katie, det va trevligt. Jag hittade en t-shirt pa herr avdelningen och jeans shorts :)

Ellen, du vet laten: do it do it do it do it........ do it now! Den spelades i en affar. Jag fick otroliga minnes bilder fran en av de basta sommrar jag har haft! Da blev jag glad :)

Jag ska ivag pa ett party med familjen snart, jag vet inte riktigt vad det betyder men det blir nog roligt!

Adaptern som jag fick utav Bertil fungerar for kameran men inte min svenska mobil, min svenska mobil ar alldeles for gammal sa det funkar inte, men det ar inte sa viktigt anda!
Tack Bella!

Ni far kolla pa bloggen, jag lagger ut lite bilder. Har lagt in bilder pa datorn idag namligen!
Eller, jag hinner inte nu! Det kommer senare, men ni sover ju anda!

Kramar, hoppas att alla mar bra dar hemma!



Football game:







Coffee Shop:


Vinst!

Jag har fatt min tredje kvarsittning pa tre dagar! Det ar otroligt, det amste vara rekord. Haha!
Jag har inte lamnat in en lapp om min halsa till skolan. Men det hade vi visst, sa jag behovde inte ga pa kvarsittningen! :)

Nja, mamma. Det beror pa vad du menar med strikt. Laxorna ska vara gjorda och det finns som sagt kvarsittning. Men larararna ar jatte skona! Jag gillar dem allihopa :)

Jag har blivit intervjuad av tidningen eftersom att jag ar en utbytes student, roligt! Jag ska se till att skicka hem en tidning om ni vill!

Jag har aven spelat tennis, det var borta match och jag fick spela forsta singel! det betyder att jag ar bast i laget, det har ar i for sig inte det basta laget men ialla fall!
Jag vann!!
Forsta set var langt! 6-6 i game och sen gick det over till tiebreack da jag vann med 8-5. Andra set vann jag med 6-2! det va sa sjukt kul! Och sa himla skont att vinna efter en 2 timmars lang match!
Coach Honnor bjod pa pizza efterat! :)

nu ska jag ut och fika med molly!

Pappa, jag fick C+ pa mitt Biologi prov, lararen var nojd for att det va mitt forsta prov, dessutom, kom ihag att det ar nara ett B!

Kramar!!

What?!

Okej, det ar inte manga personer i Usa som far kvarsittning, det ar dock folk som far det och jag ar en av dem!
Jag fragade lararen och han visste inte varfor jag fatt den, det enda han sa var: Stina... Already after two weeks? ...not good.
Jag gick ialla fall ner till ett litet kontor dar en tjock dam satt och jag fragade varfor jag hade fatt kvarsittning da sa hon att jag inte lamnat in en lapp til rektorn sa det var darfor. Jag lamnade in min lapp och sedan satt jag ensam under lunchen och pluggade..
Dagen efter sa har jag historia igen och vad hander, JO! Jag far en till lapp med kvarsittning!
Jag borjar as garva, jag fattar verkligen inte varfor jag far den igen, aven lararen borjade skratta.
Jag gar ner till den tjocka damen och hon sager att jag inte lamnat in en lapp, da ar det en lapp som skolan inte gett mig pagrund av att jag ar utbytes student, jag far alltsa med mig ett helt kuvert med lappar att fylla i, jag behovde inte sitta over lunchen idag, hon tog tillbaka kvarsittningen, SKONT!

Jag nyste en gang under historia lektionen och det var som att satta igang en knapp pa tjejen bredvid, seriost jag tror att hon nyste upp ett helt ars forbrukning av snor, Ja, det later ackligt och ja, det var ackligt!

Har traffat en skon tjej pa min tecknings lektion! Hon heter Katie och ar van med en kompis i tennis laget som heter Audrey, de vill att vi ska hitta pa nagot nan dag (Garna for mig!)

Hett modetips idag for bada konen:
Kop dig en for stor troja (garna lite urtvattad, det ser lite coolare ut da) med trycket: OHIO STATE, eller varfor inte sla pa stort och anvand en troja med texten Columbus eller skolans namn: Grandview heights, Bobcats!

Jag lovar alla i USA har det!
Kop dig en du ocksa!

Alskar att ingen amerikan kan forsta vad jag skriver, hihi.

Kramar i mangder!

3 veckor

Idag har jag varit har i tre veckor!
Samtidigt som det kanns som att jag varit har mycket langre sa kanns det ratt coolt, jag har aldrig nagonsin varit hemifran sa har lange och langre kommer det att bli!

Jag har spelat tennis match idag och jag vann! Det var meningen att jag skulle fa spela tredje singel men coachen andrade och jag fick spela dubbel med en SJUKT dalig tjej, jag skojar inte. Hon kunde inte gora backhand sa hon forsokte springa runt varje gang bollen kom pa hennes backhand sida, far val saga att jag fick gora det mesta av jobbet..

Jag akte i en skolbuss for forsta gangen idag! :) (Jag har ju bara 2 minuters gangvag till skolan sa den ar inte speciellt nodvandig) Det var namligen borta match med tennisen, kul att se andra stallen nara Columbus! Jag traffade ocksa en dansk tjej som ocksa ar utbytes student, hon spelade i det andra laget! Vet ni, hon aker med Youth for Understanding ocksa och det betyder att hon och jag ska pa samma camp i helgen! skit kul :) Varlden ar bra liten!

Kramar pa er alla!


Musikaler

Okej, mojligheterna i Usa ar enorma!

Lion King the musical kommer till staden! Uppsattningen fran Brodway kommer hit i September, visst later det underbart! Ja, det tycker jag ocksa. MEN! Biljetterna kostar 100 dollar styck! Det ar 600kr! Det finns dock en plats kvar pa balkong C, langst bak for 40 dollar, det ar ungefar 240 kr.. Vad tycker ni? Ar det vart? Tank pa att jag ar en fattig utbytes student!

Dessutom! Annika, lyssna nu! :) Spring Awakening kommer till Columbus i Februari!! Den ar det ingen talan om ifall jag ska se eller inte! :D
For er som inte heter Annika kanske jag ska beratta lite bakgrund historia, Annika och Jesper tyckte att jag sett for lite musikaler sa Annika visade mig en helt nya musikal innan sommaren som just nu visas pa Broadway och vilken ar det, Jo Spring Awakening! Och nu kommer uppsattningen fran Broadway till Columbus!

Dessutom sa ska vi forsoka se musikalen Wicked da jag och familjen tar oss till Chigaco den 8 november!
Alexander kusin, du jobbar ju som en galning men kanske att jag kan fa tag pa dig pa nagot satt.. Du kan ju skicka ett mail eller liknande, jag maste ju fa traffa dig da jag ar i Chicago! Ser fram emot det nagot enormt! :)

Vad tycker ni att jag ska gora? Slosa pengar och kanske bli pank eller bara skippa det hela?

Kramar

!Tyckte bara att den va sa fin :)  Tack Bella for bilderna!
Gammal bild pa slakten!!


Foresten, nu nar jag vet hur jag ska lagga in bilder. Vill ni att jag ska publisera gamla bilder som redan finns pa min data? Bilder fran farmen till exempel?

Handelserik Lordag!

Halla Halla :)

Idag har jag lagt manken till, jag bestamde mig for att bli van med Zyg. Dagen borjade med att vi akte till marknaden igen, konstigt att det redan gatt en vecka sedan vi sist var dar. Tiden gar ratt fort har anda :)

Sedan pratade jag med mamma over Skype! Skont att hora mammsens rost igen och prata av sig lite :) Markte faktiskt av att det redan nu var svart att halla ordning pa spraken :)

Zyg och jag gick ivag for att spela amerikansk fotboll, det var han som kunde reglerna sa han fick lara mig dem men jadrans va bestamd den pojken kan vara, jag tog fram mitt hemliga vapen: Pengar.
Jag bjod honom pa snabb mat, hihi! Alltsa, jag vet att det inte ar bra att ata dalig mat, men idag var jag tvungen! Jag var tvungen att bevisa att jag vill vara Zygs van. Det later kanske fanigt, men han har faktiskt varit valdigt otrevlig mot mig ibland sa jag var illa tvungen att bevisa det hela. Vi bestamde oss for att halla det hemligt, vi har aven hittat pa en egen klasch och jag har lart honom uttrycket "Palla applen". Vi gjorde det ocksa namligen :)  De va ifor sig sjukt sma och omogna!

Sedan bestamde vi oss for att ha en filmkvall samma kvall sa jag och Zyg gick till Bibloteket som ligger precis bredvid vart hus och hyrde filmer. Kvinnan som satt i kassan var valdigt imponerad over min engelska och jag fick beratta att man lar sig att prata engelska redan da man ar 9 ar i Sverige. Hon var otroligt imponerad!

Det ar nagon slags festival eller vad man ska kalla det pa gang har i Grandview. De grillar en ko i ett hal nere i marken, den grillas under hela natten och sedan kan man ga dit och ata den dagen efter. Sa det gjorde vi :)
Det var aven tivoli dar sa jag och Zyg klattrade klattervagg, och akte nagon slags tunna som snurrade runt runt runt. Dessutom kunde man satta igang farten annu mer, Zyg ville men jag holl pa att spy efter tva varv sa den planen lades ner ganska snabbt!
Klattervaggs killen ville att jag skulle komma tillbaka senare och fa ett gratis "klatter ak". Beth blev lite orolig over att han flortade med mig.. Tss. (Han va fett ful by the way)

Det var aven The Crew match ikvall igen! Vi startade matchen med att sitta pa vara VIP platser men avslutade med att sta pa huligan laktaren i andra halvlek! Det va sjuk kul, jag och Zyg hoppade som galningar!
Och som ni alla vet, Svensken bar med sig tur!
4-0 till The Crew och de gjorde aven mal i de sista 10 minuterna och det betydde gratis kaka!
Jag fangade dessutom en stressboll som kastades ut i publiken! :)

Mission complete:
Zyg sa att han tyckte om mig jatte mycket och att han tyckte att det var jatte roligt att jag ville gora saker med honom!

Som sagt, forra inlagget var ett test, jag skulle kolla om det funkade att lagga in bilder och ja visst! Nils Nordberg basta tvilling brodern man kan ha hjalpte mig :)
Nu hoppas ni alla pa mangder av bilder men.... Min kamera ar slut pa batteri och det har landet har inte samma uttag som oss i Sverige och det verkar inte ga att kopa en omkopplare eller vad man ska kalla det, de gar alla at fel hall..
jag far se om jag hittar nagot satt att fixa det, eller kanske att familjen kunde skicka hit en?

Kramar i mangder!
Stina

test

testing testing

Singel, ringar, biologi

Yes, jag ar singel i Usa, men jag spelade aven min forsta singel match idag! Japp, jag forlorade den ocksa, men! Jag var nara manga ganger! Alltsa, vi korde 8 gem i stekande sol. Jag var sa sjukt nara att vinna massa gem men blev nervos i det sista och missade mina chanser. Maste trana pa min nervositet..
Dessutom sa domde min motstandare bort massa sorvar som va galet bra! Hon sa att det va ute, men det va det inte..
Det var ifor sig det basta laget som mitt lag nagonsin mott, men anda!

Jag at spagetti med tomatsas igar. Det smakade precis som spagetti ringar! Varfor ater vi aldrig det for mamma?
Hm, jag vill ha en andring pa det nar jag kommer hem :)

Har gjort en engelska essay ikvall, den blev helt ok. Skrev om varfor det ar viktigt for manniskor att vara kanda och om det ger manniskor lycka eller inte. Jag skrev att det ar viktigt for manga manniskor att bli kanda eftersom att vi alla vill ha bekraftelse, men jag skrev aven att det ar vitkigt att ha en drom. Om man nar sin drom, man har natt toppen av sina drommar.. Da har man inte langre nagot att kampa for. Jag tycker att det vackra ar att fa dromma och kampa sig till toppen, men kanske inte ritkigt lyckas hela vagen.. Ifor sig tror jag att man alltid hittar nya drommar..

Biologi test i morgon! GALET nervos.. Jag forstar nasta ingenting och har tankt att plugga en timme till innan jag gar och lagger mig, men jag har aven en Study hall i morgon, perfekt! (Jag har en timma att gora laxor pa istallet for matten)
Jag kanner mig riktigt lattad over att jag hoppade av matten. Jag horde att om man far ett D sa kan man bli hemskickad! Var lugna, det ska inte handa mig :) Men bara tanken pa det kanns ju lite laskig..

Foresten!
Hett modetips fran USA:
Det ar valdigt inne att vika ner kanten pa dina shorts sa att lappen syns!

Kramar pa er alla favoriter! <3

Tennis Alice och plugg

Okej, i skolan igar borjade alla i hela spanska klassen skratta at kladerna som manniskor i varan spanska bok hade pa sig. De skrattade at deras omoderna klader, aven jag borjade skratta men mest at att de har manniskorna som inte har nagon koll pa stil sitter och skrattar at manniskor som i mina ogon ser precis likadana ut som dem! Mjukis shorts och stora t-shirtar dar det star OHIO STATE pa ar valdigt inne har!

Jag berattade ju for er att det finns ormar i Biologi klassrummet, idag gjorde vi ett lab om massa olika arter, en orm bland annat. Ormen lag i en glasbur utan lock (Bara det gjorde mig radd!) men det varsta utav allt ar att en tjej i klassen tar upp ormen och borjar kela med den! De stod precis bakom mig, jag blev sa sjukt radd! Men det varsta ar anda da hon tar upp en kackelacka och borjar kela med den ocksa!!

Det sista pa Alice i Underlandets Auditions gjordes idag, jag har sett cast listan och jag kom med i ensemblen. Det kanns helt ok eftersom att andra inte ens fick vara med! Jag far trana lite pa spraket innan nasta audition, da kan man ju hoppas pa att jag far en roll i alla fall! (Snalla Gud gor sa att jag blir The kannan, hihi)

Spelade aven min forsta tennismatch idag! Hm, spelade dubbel for forsta gangen pa riktigt.. Det va svart! Svart att komunicera med sin medspelare.. I morgon blir det singel match istallet, hoppas pa att det ska ga battre! ..ehm, jag forlorade alltsa min forsta match..

Pluggade med Sven-Ole ikvall. Haha, det gick ju inte sa jatte bra! Tva utbytesstudenter och en biologi bok, ah tank er sjalva! Men jag ar riktigt nervos for pa fredag har jag prov pa massa saker som jag inte forstar!
Jag har bestamt mig for att hoppa av Matte, da kan jag anvanda det till en plugg timme istallet!

Kramar och God Natt!
Stina

Audition

Idag hade jag skola igen. Guuuuuuud va mycket laxor! Gor inte amerikaner nagot annat an gar i skolan och gor laxor?
Jag ska ialla fall forsoka traffa Molly ikvall, hon far hjalpa mig med laxorna helt enkelt..

Jag gjorde som sagt audition for Alice i Underlandet idag.

Auditionen borjade med att vi skulle gestalta olika djur, en anka, en mus, en stroppig kanin.. ah ni forstar :)
Det gick helt okej tycker jag. Sedan gick vi vidare med att lasa nagra repliker hogt infor alla, en replik va t.ex: Off with his head!! sa fick man saga den pa ett lampligt satt..

Sedan skulle vi lasa ur manuset, det va den svara biten. Tank er en nervos Stina som far ga upp pa scenen infor hela gruppen och far som uppgift att lasa Alice repliker ur en scen fran manuset. Min tunga fick ibland tre knutar pa rad och jag snubblade over det engelska spraket och gjorde helt enkelt om replikerna lite da och da, hehe. Det var kanske inte riktigt sa dramatiskt, men det va svart. Vi far se om det blir en roll eller inte, det verkar finnas manga roller i teatern sa en liten kanske!
Jag ser det sa har, jag tar den har teatern som en uppvarmning infor musikalen! Det ar nu jag ska visa att jag kan spela teater :)

Imorgon har jag som sagt min forsta tennis match, jag ska spela dubbel med Coleen, Kul!
Bella, mitt kna funkar helt ok! Jag borde nog anvanda mitt kna skydd lite mer dock..

Jag saknar er allihopa!
Kramar
Stina

Labor day

Idag har jag firat min forsta Labor day. Det va trevligt! Massor utav mat ats hemma hos Toms bror uncle Phil. Det va jatte trevligt, nu har jag traffat alla Toms broder samt deras fruar och barn. Jag forstod mer idag an forra gangen, det tyder pa att min engelska har blivit battre! Skont :)
Vi spelade ett spel som kallas for Cornhall, det liknar lite varpa faktiskt! Inte riktigt sa alderdomligt dock. Man kastade rispasar till andra sidan for att traffa ett hal. Hm, jag har lite svart att formulera mig nu mera.. Men det ar egentligen inte sa viktigt hur spelet fungerade, det viktigaste ar att jag och Phil vann hela turneringen och att det va roligt! :)

Jag at makaroner and cheese. Det ar konstigt da osten anvands som en "krydda" i USA. Men det va ganska gott, men stuvade makaroner ar faktiskt godare!

Den har veckan kommer det att handa lite roliga saker, en audition for TEATERN Alice i Underlandet pa tisdag och sedan min forsta tennis match pa onsdag!
Pa torsdag kommer en kvinna hit for att presentera sig. Hon heter Caitlin och verkade jatte trevlig pa telefon! Caitlin ar den som jag ska ringa om jag har nagra fragor om nagoting och hon sa aven att hon ar intresserad av att veta det mesta som hander under mitt ar i Usa. Hon sa att hon garna vill se pa teatrar och annat som jag ar delaktig i!
Hon sa att jag hade valdigt bra engelska for att bara varit har i tva veckor! Kul!

Jag ska svara pa morfars och mammas kommentarer har idag:

Katie, Emely, Lizzie och Coleen ar fyra tjejer fran skolan. Lizzie och Coleen spelar tennis med mig och Katie och Emely har jag bara traffat ifran skolan. De ar trevliga och spralliga! Kanske inte jatte mogna (manniskor har i overlag ar lite mer omogna) men samtidigt valdigt trevliga som sagt!
Molly gick ut fran High School forra aret, hon ar ett ar aldre an mig och var Jakobs basta van. Jakob var forra arets utbytesstudent som bodde hos familjen Stafa. Molly ar sjukt trevlig, jag gillar henne! Hon ar latt att prata med sa det ar skont!

Det ar underbart att ha en gitarr tillganglig! Jag har suttit en hel del pa mitt rum och sjungit, saknar dock lite sangtexter och sant dar. Har ju en otrolig dalig formaga att inte memorisera texter och ackord.. Det blir samma latar som spelas om och om igen..

Som sagt verkar det inte fungera att satta in bilder pa den har bloggen! Riktigt jobbigt faktiskt.. Jag funderar pa om jag kan hitta ett annat satt att fixa det hela. Men jag hoppas att ni klarar er utan bilder..

Kramar!
Stina.

Kanot

I morse blev jag vackt av Beth, jag trodde att jag var forsenad till kyrkan men icke sa nicke! Beth kom med en brilljant id'e, att vi skulle ut och aka kanot! Jag blev extremt glad och peppad och blev genast pigg! Jag satte pa mig shorts och bikini och sen bar det ivag. Men innan det blev en extremt lang biltur till floden dar kanoterna fanns skulle vi ata frukost, det ar manga amerikaner som ater frukost ute pa helgerna, vi ocksa!
Jag at mina forsta amerikanska pannkakor i morse! Det va nio tjocka pannkakor pa min tallrik, en skal med sirap och en skal med glass... Trodde jag, jag tar skalen med sirap och later det rinna ut pa pannkakorna, sedan tar jag en stor klick med glass som visar sig att inte vara glass, det var smor! Ni kan ju tanka er mitt ansikts uttryck da jag svalde den tuggan..
Jag tog inget mer smor, det var inge gott..

Sedan akte vi vidare pa var bilfard. En bilfard bestaende av en jobbig Zyg som satte upp sina fotter i mitt kna, slog mig, petade pa mig och aven nos over hela min arm och mitt ben. Ibland, aah.. Jag ar glad att jag inte har en lillebror hemma :P

Vi kom ut till floden som lag en bra bit utanfor Columbus, Jag och Beth delade pa en Kanot medans Tom och Zyg delade pa den andra. Det va en lang fard, men det va otroligt vacker natur och jag gillade det faktiskt, forutom att Zyg va sur pa mig for att jag fick sitta langst bak i min kanot och inte han, han va sur for allt mojligt helt enkelt.. Vet inte riktigt varfor han ar sa sur hela tiden, maste forsoka jobba annu hardare for att bli ordentligt van med honom, ibland funkar det hur bra som helst men ibland funkar det inte alls.
Det va roligt att aka runt pa floden och titta pa den amerikanska kulturen, manniskor som hade klamrat fast sina batar i varandra och akte da i stora grupper ner for den stilla floden, alla drack ol och skreck, va en hel del folk som skvatte vatten pa mig ocksa..
Det kandes ju lite pinsamnt att jag och familjen Stafa var dom enda personerna pa hela floden som anvande flytvast, nej forlat.. Barn under 5 ar ocksa, jag far ju inte glomma att saga att det bara var 20 cm djupt i floden...

Vi akte senare hem, jag somnade i bilen pavag hem och precis da vi svanger upp pa var gata kor vi forbi Emily och Katie, sa jag vinkar och de borjar springa efter bilen och de vinkar som galningar! De kommer ifatt och da ar de faktiskt ute for att fa tag pa mig, de ville att jag skulle folja med pa filmkvall ikvall. Sa kvallen har avslutats med att jag har sett pa filmen Mean Girls hemma hos Lizzie. Vilket sjukt fin hus Lizzie bor i, jag ar ledsen men de huset slar Sliverhattan med hast langder (Ok, kanske inte utsidan) men de hade tva tv-rum, ett brasrum, ett stort kok, en hall bestaende av ett piano och en soffgrupp och da har jag bara sett halva nedervaningen och kallarn.. coolt :)

Foresten! Jag maste bara beratta om igar kvall!
Molly fyllde 19 ar och jag och Anna var bjudna pa hennes fodelsedags middag. Det va pa en china krog som tydligen var ganska fin. Det va jatte god mat och jatte dyrt.. Men vad gor man inte for att fa umgas med lite folk!
Jag va valdigt uppspelt och hade otroligt roligt!

Kramar pa er allihopa!
Stina

Ps. Imorgon ar det nagon sorts helgdag, da ska vi hem till Toms bror pa middag! Trevlans! :) Ds.

RSS 2.0