Planer infor helgen m.m.

Igar sa hade vi SkiClub igen och jag ber om ursakt for inte kunna ge er nagra smaskiga detaljer om fall for jag ramlade namligen inte en enda gang!!! :)
Jag hoppade till och med, nu var de har guppen valdigt sma men forra gangen klarade jag inte ens dem, jag ramlade varje gang. Mr. Wieland sa att jag blir battre och battre och han ar ju en natur-nisse i sig sa jag far val helt enkelt ta det som en komplimang! Forra gangen akte jag rakt in i Andy nar han akte snowboard sa han skadade ryggen (detta var dock inte mitt fel da han stannade mitt i backen) OCH med glada nyheter sa hande det inte den har gangen, jag var helt enkelt bra den har gangen! :) Jag ska forsoka att lara mig att snurra runt pa skidorna da jag aker, ser sa coolt ut! Vill aven lara mig att aka baklanges!

Ikvall sa har min skola basket match och sedan blir det att aka vidare till Maddy och se pa skrackfilm, ska bli kul!

Imorgon sa ska jag till Marty's Castle. Marty ar mannen som lanade ut gitarren till mig for ca 4 manader sedan. Han bor i ett hus och tydligen har han byggt om allt till ett sagoland (?), dit ska ialla fall alla utbytesstudenter i mitt distrikt aka for att ha en trevlig helg! Maste packa.. Jaja, det ordnar sig :)
Ska friska upp era minnen. For 4 manader sedan hade vi vart forsta camp med organisationen och jag satt da och sjong vid elden en sen natt. Marty tyckte att det lat bra och blev upprord over att jag inte hade nagot gitarr sa jag fick lana hans gitarr pa ett villkor att denna helg som nu kommer ha skrivit tre nya latar.
Som sagt sa ar ju det stora fragan, har jag klarat av att skriva 3 latar for att fa behalla gitarren, JA! Jag har till och med skrivit hela 5 latar!

Allt ar tackt med is har, man gar pa 10 cm tjock is, till och med grenarna ar tackta med 1 cm tjock is! Maste kopa ett minneskort och ta bilder innan snon forsvinner!

Jag har borjat en ny livsstil, detta ar mitt tranings schema den har veckan:

Mandag: Gym klockan 6.00
Tisdag: En lang promenad klockan 6.00
Onsdag: Snowday, sa inget gym utan jag sov in och sedan blev det egen pilates traning fran tidningarna Maria skickade till mig i julas.
Torsdag: Skidor hela eftermiddag, fran 4 till klockan 9.
Fredag (idag): en Jatte lang promenad klockan 6.00
Lordag: Tjocka mig pa lager
Sondag: Precis samma sak

Sedan blir det gym igen pa mandag! Nej, det dar med tjocka mig ar val inte riktigt sant, jag har verkligen borjat fundera mer pa vad jag stoppar i mig! Men ibland ska man fa leva lite daligt! Mitt nya motto: Live on the edge - kanns som att jag faktiskt gor det hela tiden. Inte pa ett daligt satt utan jag forsoker verkligen gora sa mycket jag bara kan och verkligen ta vara pa det hela aven fast det ar lite farligt!

Kramar pa er!!

Fallet..

Idag sa at jag och Ian lunch. Vi promenerade langst vagkanten som for ovrigt var helt tackt av sno. Eftersom att marken var alldeles vit sa ser inte jag isen som ligger under det oskyldiga vita snotacket sa jag halkar sa att jag landar rakt pa magen, sedan forsokte jag med stor moda resa mig upp medans jag skrattar som en galning och Ian gor precis samma sak.
Marken under mig var totalt tackt av glasklar is sa nar jag satter ner foten for att resa mig upp ramlar jag igen och samma sak hander da jag forsokte trycka mig upp med mina hander. Nar mina hander gled undan sa foll jag med ansiktet rakt ner i snon. Jag fick rulla mig bort fran isen och stalla mig upp pa trottoaren. Nar jag reste mig upp sa ar jag helt vit, ansiktet, jackan, benen, skorna, ALLT!
Jag forstar precis hur Bambi kande sig forsta gangen han stod pa is..

Det korde aven forbi en bil som tutade som en galning!

Jag berattade for min Mr. Wieland om mitt fall och da sager han: VAD DET DU?!
Da hade alltsa massor av larare suttit och atit lunch och min gym larare Mr. Peters hade sagt: Det dar va ett riktigt bra fall!!
Sa hade alltsa lararna suttit och skrattat at mig. Jag bjuder pa den, det var Hilarious som vi amerikaner brukar saga :))

Idag gick jag upp klockan 5.45 for att gymma, idag var jag dock inte alldeles ensam med lararen utan 3 starka, langa, snygga killar var i gymmet och lyfte.. Ja.. Jag var val ganska tyst idag sa att saga, blev liksom lite mer pinsamt att sitta och kampa med vikter da mitt ansikte fargas rott.. Naj, det fick bli en lugn dag idag med lugnare tag! ...Jag har anda traningsvark i hela ryggen, benen och magen. Men traningsvark ser jag som en belonning ;)

Har haft sa himla mycket laxor idag, tva biologi laxor, en government laxa, en historia laxa, lasa 4 kapitel ur Huckelberry Finn och sedan spanska prov imorgon.. Ja, ni forstar att det inte blir sa mycket fritid. Men jag gick anda hem till Maddy for att se pa tv och prata med henne, Joe och Laura! :)

Kramar! 

....

Det har egentligen inte hant sa mycket nytt, jag har hangt med vanner, akt skidor, repat musikal och gjort laxor.

Iforr gar sa sov jag over hos Maddy. Det hande en liten olycka da hennes 12 ariga hund bet mig over orat. Jag klappade hundens huvud och antagligen kande den sig klamd pa nagot vis och bet mig over orat och lite utanfor. Jag ar valdigt glad att det inte var pittbullen som de har som bet mig utan att det var dem stora labradoren som ser ut som en liten hast pagrund av dennes storlek. Ni behover inte oroa er! Det blodde inte det enda var att jag blev lite chockad och att mitt ora fortfarande ar omt.. Far val vara forsiktigare med att klappa hundar i framtiden helt enkelt, svart dock eftersom att jag saknar mig egna lilla boll, Cilla <3

I morse gick jag och nagra vanner till en liten del av Columbus som kallas German village, vi at en riktig tysk frukost pa en av deras restaurangen och kopte kinderagg till efterratt! Det var fint det!

Idag ska jag testa pa First. First ar ett team har pa skolan som bygger en robot och sedan reser de till Atlanta (tror jag) for att tavla med roboten. Jag ska testa pa idag, det tar massor utav tid men de ar mina battre vanner som ar med i det sa det kanns som att jag kan lagga ner tiden pa att gora nagot som de ocksa haller pa med. Eftersom att jag har musikal ska jag forsoka att bara vara med pa helgerna och det kan ju inte ta allt for mycket tid heller?!
Ska testa idag ialla fall :) Idag ar det bara fran 13.00-17.00! :)

Saknar er!

Pussar och Kramar!

Sparar nastan ur!

Jag kom hem fran en konsert for lite mindre an en timme sedan! Det var sjukt kul! Det var en Dj som kallades sig sjalv Girltalk. Han mixade ihop massa kanda latar pa en och samma gang! Roligt!
Det var val runt 5-600 personer i lokalen och vi dansade som galningar! Jag ar ju inte av det storsta storleken sa det var en och annan gang som jag faktiskt var radd att jag skulle bli nertrampad! Det var galet!
Folk hoppade, lyftes upp och pa nagot konstigt satt hamnade alla i huvudet pa mig..

Det har varit stromavbrott eftersom att det var en stor brand har i staden. Jag sag inget av roken och markte egentligen inte av branden alls eftersom att jag hade overnattning hemma hos Maddy. Jag tror inte att nagon blev skadad som tur var och nu ar strommen tillbaka!

Bodde alltsa over hos Maddy i natt, vi var 3 tjejer och fyra killar dar. Vi sag pa skrackfilm och det var seriost den laskigaste film jag nagonsin sett! Mirrors, det handlade om ett varuhus som brunnit ner for nagra ar sedan och de hade inte tillrackligt med pengar for att reparera huset. Det var en man (skadespelaren som ar med i 24) som jobbade dar som vakt for att se till att ingen vandaliserade huset och de manniskor som dott i branden var fast i speglarna. Speglarna visade massa saker som han inte kunde se i verkligheten och speglarna tankte aven doda honom. Det var helt sjukt laskigt, jag ar typ fortfarande radd.. Se den inte om ni ar kansliga men om ni vill se nagot laskigt sa rekomenderar jag den starkt!

Som sagt hade vi snowday i gar sa jag har alltsa fem dagars ledighet fran skolan! Det ar som att ha lov! Helt galet faktiskt! Har vi snowdays i vart svenska system? Att skolan stangs om det ar for kallt?
Har i amerika sa har de 5 snowdays som kan anvandas under arets lopp och om de maste anvanda fler an de 5 dagarna sa maste eleverna gott gora detta genom att ga i skolan under de "tagna" dagarna under sommaren.
Gud vad jag har det svart att formulera mig bra pa svenska, ni far verkligen ursakta mig.. 

Nu ska jag sova, imorgon ska jag shoppa lite med nagra kompisar!

Pussar och kramar till er alla underbara svenskar! <3

Snowday

Idag har vi haft snowday. Snowday betyder att skolan har varit stangd eftersom att det ar sa nedrans kallt! Fy sablar! Det ar runt 12 minusgrader i Celsius! Igar sa hade vi ingen skiclub for med de kalla vindarna som uppstod igar var det - 24 grader i farenheit! Jag vet inte ens hur kallt det ar, runt - 40 grader i Celsius kanske? De va radda att vi skulle fa frostskador i ansiktet.. Jag har lurat i folk att det har ar som en svensk sommar dag, hihi!

Jag har haft en super rolig dag! Efter att ha sovit i 13 timmar sa traffade jag Heather och at lunch. Vi ringde ihop lite kompisar och sag High School Musical 3 pa en 1 dollar bio! Det var roligt! High School Musical filmerna ar sa otroligt overspelade sa man vill bara skratta at dessa filmer! Sa kul!

Nu ska jag vidare till nagra kompisar ikvall och se pa nagot spokprogram! Kul :))

Pussar och kramar!

News

Jag sitter just nu pa min spanska lektion. De flesta sidor ar sparrade sa jag har inte sa himla mycket att gora pa datorn sa varfor inte skriva ett fint inlagg till er alla dar hemma! Dessutom ar det riktigt bra for de flesta svenska sidor som de amerikanska ungdomarna inte har ar helt fria att besoka, det finns manga fordelar med att vara en utbytesstudent! :) Den har veckan sa ar det exam i skolan. Vi ska ha ett prov i alla amnen. Prov pa allt vi gjort, och tro nu inte att detta kommer bli latt for en viss Stina. For stina ar den basta manniskan ever pa att glomma bort vad som gjorts tidigare i hennes liv, jag ar forvanad att jag ens kommer ihag att prata. Fast det forstas, nu mera sa ar ju till och med svenska svart for mig :) I biologi sa har vi fatt en study guide med tva hundra fragor som ska pluggas in till i morgon, dessutom US history prov som ska goras, spanska prov, en engelska uppsatts, och sedan ska aven en tavla vara klar for min drawing class. Nu ar inte detta en vanlig tavla, denna tavla bestar utav prickar. Jag ska dutta alla skuggor med prickar... Det ar mycket jobb! Jag har aven ett prov i musikteori! Detta ar under tre dagars tid. Sa alla svenskar, hor upp! Klaga ALDRIG mer pa att ni har for mycket laxor!!!! Har borta ar det kallt, det ska bli -12 grader i farenheit pa torsdag, det ar runt -24 grader i Celsius. Jahapp! Jag maste helt enkelt testa pa hur det kanns att vara ute i sa kallt vader sa pa torsdag blir det SkiClub, nedrans nice :P Jag ska beratta for er lite hur mina tankar gar just nu. Nagra av er vet nog sakert att i borjan av min tid har borta sa hade jag mycket hemlangtan, Ja jag ar en valdigt kanslig manniska och ni ska ta det som en komplimang att jag hade svart att lamna mina nara och kara. Nu nar jag har varit har borta i snart fem manader sa borjar jag bli radd.. Samtidigt som jag saknar er nagot otroligt dar hemma sa har jag det valdigt bra har borta! Jag far vara med om sa mycket saker och jag har det sa roligt! Jag alskar skolan, har musikal varje dag efter skolan, har massa vanner, underbara larare, skidor att roa mig med och det mesta ar helt enkelt valdigt bra. Men vet ni vad, jag ska NJUTA for jag vet att det kommer bli underbart att komma tillbaka till Sverige men det har ar ett ar som aldrig kommer att komma tillbaka till mitt liv sa nu ska jag njuta av att fa leva mitt liv utanfor den underbara och vackra on Gotland. Ni finns alltid i mina tankar men det ska verkligen inte fa dra ner mig. Inte for att det direkt har gjort det, men jag vill bara saga det :)) Jahapp, ni far alltsa lasa en text skriven av en valdigt lycklig Stina i Amerikat. Pussar och kramar!

Bilder

Kabeln har kommit hem sa om ni rullar ner en bit sa far ni syn pa lite nya bilder! :)

Jag sjalv kan nastan inte sitta, ga, sta eller ligga, mm.. Det gor ont att varje mig idag! Och igar ska vi inte tala om :P

Vi hade en mini jul idag med min vard pappas sida av slakten! Jag fick min forsta Ohio State troja, ett fint armband, tval, vantar och skidglasogon! Himla goa manniskor :)
Jag blev jatte glad!

Tyvarr inga bilder eftersom att mina kamera redan ar slut pa minne.. Ja, det ar inte varje dag man tar hundra bilder pa Grand Canyon :P

Pussar och kramar fran en sliten Stina! :)

SkiClub

Vi skulle  traffas utanfor skolan for att aka till Mad Mountain eller vad det nu hette. Vi kom dit efter ca en timmes bussresa. Vi fixade med allt och snart var jag ute i backen med snowboard.
Jag var otrolig, jag hoppade i luften, korde skit fort, jag var helt enkelt en naturbegavning!!

.........vanta lite

Det dar var ju inte riktigt sant. Jag testade forst barn backen, jag gar upp pa ett rullband som skulle ta mig upp till "toppen" av backen. Det forsta jag gor ar att ramla pa rullbandet... Dar star 10 ungar och glor pa mig medans jag svar pa svenska (Tack Gud att de inte forstod vad jag egentligen sa..), inte nog med det. Nar ungarna kor ner for backen ar alla 50 ganger battre an vad jag ar. By the way sa ligger jag fortfarande och kralar pa sidan av liften och funderar pa hur man tar sig upp.
Jag tog ialla fall modet till mig att kora ner, forsta fallet gjorde sa ont!
Jag ramlade och ramlade och ramlade och ramlade.. Ah, jag skulle kunna halla pa sa i evigheter.
Ni forstar kanske att jag inte ville bli fast vid barnbacken sjalv hela kvallen sa efter tva ak sa bestamde vi oss for att ta en lift upp for att aka i de storre backarna. Dumt gjort.. valdigt dumt gjort... Jag slog mig sa nedrans hart varenda gang jag akte eftersom att fotterna sitter fast pa braddan, antingen foll jag rakt pa rumpan eller framat stupa med ansiktet i snon..
Jag ramlade nar jag akte, nar jag stannade, nar jag precis kommit upp! Det handlade bara om att ramla och sla sig.
Nar jag kom ner till slutet av backen sa ramlade jag som hardast, jag blev liggandes pa marken och forsokte trycka bort tararna.. Herre Gud, det var inte skont ska jag saga er! En snall kille fragade dock hur det var med mig och sa att det skulle bli battre snart, men jag vill inte vanta pa att det ska bli battre. Jag gick och bytte till skidor. Det kostade mig 15 dollar men det var det vart. Om jag kan fa behalla mina knan och rumpa i normal hudfarg for 15 dollar sa slar jag till direkt!

Jag hittade Sven-Ole i backen och sedan hittade vi aven Mr. Wieland sa nu blev det fart nedfor. Jag ramlade inte en anda gang med skidorna och det var skit kul!

Jag maste nog acceptera att jag aldrig kommer se lika cool ut som snowboard manniskorna, men jag har ialla fall outfitten och jag mar mycket battre av att kunna aka ner for backen an att vara pa vag att bryta nagot eller varfor inte bara hasa ner for hela backen, nej.. Go skidor!

Svenska!

Idag at jag middag med en tjej som heter Sofia. Sofia ar lite annorlunda fran alla de andra manniskor som jag har atit middag med har i USA. Sofia var utbytesstudent i Grandview for tva ar sedan, hon kommer fran Goteborg! Hon var har for att halsa pa under tva veckor och da fick jag ju en mojlighet att sitta och prata om mina erfarenheter pa svenska! Det var jatte kul, jag markte hur svart jag hade det att formulera orden. Det ar lika svart varje gang, jag maste verkligen tanka efter nar jag ska prata svenska. Men det var ialla fall valdigt roligt att sitta och lyssna pa alla hennes erfarenheter och aven beratta om mina, ett kart utbyte helt enkelt!
Gud vad roligt att fa den mojligheten att komma tillbaka och se hur allt har forandrats aven fast Sofia sa att Grandview stannar vid gamla vanliga Grandview :)

Jag har aven haft musikalrep idag! Sa himla himla roligt!!!!
Jag har repat pa manga av de latar som jag ska sjunga och aven Beauty and the Beast, himla skoj att fa aran att sjunga ledsangen i hela musikalen. Jag ar alldeles otroligt exalterad och glad! Det kommer bli sa bra och jag ska verkligen kampa for att gora den har rollen sa bra som mojligt, visst jag har bara tva manader pa mig men det kanns an sa lange bra!
Jag har hort de har latarna hundra tusentals ganger men som sagt sa var det da pa svenska sa aven har blir det en utmaning att lara sig allt, dessutom sa ar det inte bara melodierna som ska sjungas utan nu ska hjarnan stallas om pa att sjunga stammor men ocksa det kanns kul! Jag kanner verkligen sa himla mycket gladje for att fa gora musikal igen!

Imorgon sa ska jag ha mitt forsta SkiClub mote, hjalp.. Jag ar nervos! Jag har bara statt pa en snowboard brada och det var da jag inte var fastspand nerfor Snackbacken, jag far inte glomma att saga att det var stortlopp...
Jag forbereder mig pa manga vackra blamarken. Ja, forra vintern var jag rodfargad pagrund av att sola solarium, nu ar det dags att ta ett kliv langre och kora pa lite blatt.. tss...

Jaja, det kommer nog bli kul! Va tusan, man ska kanna att man lever!

Pussar och kramar!

Home sweet Home! (?)

Konstigt att jag har haft "hemlangtan" till Ohio da jag varit borta. Det kanns lite som ett bevis pa att jag gillar det har stallet!

Jag hade en lang bilresa hem! Men samtidigt sa kom jag ju hem och jag fick se sa manga saker under tiden! Jag har verkligen inget att klaga over!
Jag akte forbi Saint Louis och vi akte upp i nagot sorts monument, 193 m over marken, det var coolt, har bilder! Men jag glomde min kabel i Arizona, den skickas med posten sa snart kommer bilder men som sagt; den som vantar pa nagot gott vantar aldrig for lange!

Jag har haft mitt forsta musikalrep idag och det gick jatte bra! Vi gick ifor sig mest igenom ensemble sangerna och Be my Guest! Svart nar texten plotsligt ar pa engelska! Men det kanns super kul!!!

Nu kanner jag mig lite stressad, Zyg vill ha datan och jag ska gora mina laxor.....

Pussar och kramar till alla fina!

Nytt Ar

Jag sitter fortfarande i Arizona och jag kommer att vara har tills den andra januari for att sedan resa tre dagar med bil till Ohio. Gud vad jag har fatt se mycket under sa kort tid, ett bra avslut pa ett mycket handelserikt ar. Det har varit sa mycket som har hant, bade framgangar och bakgangar (kan man ens saga sa?) men nu kanner jag mig redo for ett nytt ar! Jag ska gora lite tvartom, forra aret avslutade jag med nagra manader i USA, nu tankte jag starta upp med nagra manader har borta och sedan avsluta i Sverige. Ja, det ar knappt vad tiden gar fort.. Det ar redan ar 2009.

Ikvall har jag sett filmen Marley och Me, den var sa himla bra! Jag skrattade som en galning men nar jag kom ut fran bion var jag sa rodogd som jag aldrig varit fran att ha sett en film.. Jag tanker inte beratta nagot om den for jag tror att manga av er kommer att se den!

Min nyars middag bestod av makaroner och cheese och kyckling, inte sa jatte coolt. Men det ar ju inte alla familjer som har en far som fixar hummer till varje nyar, dessutom inte mor som lagar hemmagjord apelsin glass!
Men det har varit en helt ok nyar, jag har simmat i poolen har ute och atit mandariner (forlat tanderiner?) fran tanderin tradet ute pa garden! :)
Jag tror att vi ska bada vid halv 1 ikvall, forsta doppet i Arizona! DAh, det ar val inget ;)

PUSS OCH KRAM! HA ETT UNDERBART OCH HANDELSERIKT NYTT AR!!!!


RSS 2.0